Nyheter

Bästa Vasaloppet någonsin

Nyheter Det blev rekordtid för Pallis fram till Mora med suveräna förhållanden.

Pallis på startlinjen

Vi berättade igår att Håkan ”Pallis” Gustafsson skulle åka öppet spår från Sälen till Mora under måndagen. Idag kontaktade vi honom för att höra hur han haft det på sin resa.

– Har aldrig haft så bra förhållanden, säger han och tillägger att spåren var fina och snabba. På myrarna vid Smågan och fram emot Evertsberg hade han en marschhastighet på 16 km/h och i utförslöporna efter Evertsberg var hastigheten så hög att folk åkte kull så skidor och stavar flög omkring. Men Håkan ”Pallis” klarade sig helskinnad.

Han berättar vidare att han hade fantastiska skidor som vallades av tidigare Vasaloppssegraren Staffan Larsson.

Vi fick tag på Håkan ”Pallis” i bilen på vägen hem och han meddelande stolt att han slagit personligt rekord med 6 timmar och 24 minuter. Första gången under 6,30. Det var när han insåg att han hade rekordtid inom räckhåll som han prioriterade bort att vara fotograf åt skillingaryd.nu ute i spåret – ett förståeligt och klokt beslut.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Bästa Vasaloppet någonsin

Fler borde göra som Pallis, pröva Öppet spår istället för Vasaloppet. Det är en helt annan och mycket större skidupplevelse än trängseln i Vasaloppet och du får dessutom en bättre uppfattning om din förmåga som skidåkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *