Nyheter

Begär flyttning av dumpad bil

Nyheter Sveaskog har nu begärt att Vaggeryds kommun, med skattebetalarnas pengar, ska flytta dumpad bil på skogsbolagets mark

Foto; Sveaskog

Sveaskog har hittat en övergiven bil norr om Jorarp. Skogsbolaget har förgäves sökt ägaren både via brev och telefon. Nu begär Sveaskog med hänvisning till lagen att bortforslingen av fordonet ska ombesörjas av kommunen.

– Skogsbolaget går den enkla och ”skyfflar över” det här till oss. Lagen om flyttning av fordon finns i miljöbalken, där det står angivit hur man ska göra när det är utanför detaljplanelagt område. Vi vill att de polisanmäler händelsen först, för det kan framöver handla om en försäkringsfråga. Nu hänvisar skogsbolaget till lagen om nedskräpning och vi som kommun är ”sista anhalten”. Markägaren ska första hand göra allt de kan för att få tag i personbilsägaren. Går inte det vill vi att de polisanmäler händelsen. När det är gjort och ägaren inte hittas, får vi ombesörja flytt till skroten. Tyvärr är det kommuninvånarnas skattepengar som går till det här, säger Hans Göransson på tekniska kontoret.

Fotnot; Under 2018 var det ett 30-tal bilar som kommunen fick forsla bort.

 

 

Foto; Sveaskog. Skogsbolaget begär nu att kommunen ska flytta fordonet

Taggar

Dela


1 reaktion på Begär flyttning av dumpad bil

Om man skickat brev och även har telefonnummer har man alla möjligheter polisanmäla vederbörande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *