Nyheter

Beijers lämnar Vaggeryds centrum för nya lokaler

Nyheter Sedan mer än ett år är det känt att Happy Homes ska bygga nya lokaler på tomten mellan järnvägen och Coop i Vaggeryd. Nu är det klart att de får Beijers Bygg som hyresgäster

Happy Homes och Beijer till nya lokaler  [1/6]

  [2/6]

  [3/6]

  [4/6]

  [5/6]

  [6/6]

Stefan Aronsson. Arkivbild. Foto: Per Bunnstad

Inom kort kommer man att sätta spaden i jorden för att bygga ett nytt handelshus som kommer att inrymma Happy Homes och Beijers bygg.

– Vi vill etablera något som vi kallar Handelsområde Vaggeryd norra, säger Stefan Aronsson som är vd på för Happy Homes. Det kommer att bli en etablering som tillsammans med andra aktörer som Coop, Preem och Optimera blir ett handelsområde som skapar förutsättningar för alla att växa.

Lokalen som byggs kommer att ha 2 900 kvadratmeter under tak. Beijers Bygg kommer att hyra 1 700 kvadratmeter fördelat på 1 000 kvadratmeter i tillgänglig lageryta där man kan köra igenom och hämta material. Butiken kommer då att bli på 700 kvadratmeter. Resterande 1 200 kvadratmeter disponerar då Happy Home. För bägge butikerna innebär det en utökning av butiksytan med mer än 20 procent. Dessutom kommer de bägge att disponera 200 kvadratmeter vardera på andra våningen som personalutrymme med mera.

Bengt Carlsson. Foto: Per Bunnstad

Det blir en ny epok som inleds när byggvaruhuset lämnar Vaggeryds centrum.

– Jag började på det som hette Jonssons järnhandel 2000, berättar Bengt Carlsson som är platschef på Beijers. Och redan då hade man funnits på platsen och huserat även i godsmagasinet.

– Det känns bra att flytta, menar Bengt Carlsson då det förbättrar tillgängligheten och gör det enklare för kunderna. Han tillägger också att det blir ett lyft för personalen med en bättre arbetsmiljö.

Såväl Stefan Aronsson som Bengt Carlsson är övertygade om att det är bra för Vaggeryd och hela kommunen med Handelsområde norra Vaggeryd. De menar också att det kommer att öppna nya möjligheter för etablering i de lokaler som Beijers lämnar och kan bidra till förverkligande av en del från den idékatalog som kommuner tog fram för knappt tio år sedan.

Nu ska alltså bygget komma igång och invigning av de nya lokalerna ska ske runt nästa årsskifte.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Beijers lämnar Vaggeryds centrum för nya lokaler

Jättebra om Ica bygger ut och då ser till att utöka sortimentet med sådant man då inte längre kan handla när man är pensionär eller handikappad och inte kan gå till det nya stället och köpa skruvar, spik me mera

Tydligen är utarmningen av Vaggeryds Centrum det nya…

I idékatalogen, som nämns i artikeln, uttrycks tankar om uteservering eller restaurang. Sida 41: Om Beijer bygger nytt – där även byggmaterialet kan hanteras bättre – frigörs en yta som i dagsläget utgör en baksida.
Den öppna tomtytan skulle då till exempel kunna bli en grön oas med uteservering som vänder sig inbjudande mot sydväst och mot järnvägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *