Nyheter

Beklagligt att anställd anlitar advokat

Nyheter Kenth Williamsson (S) lämnar sin syn på Cathrine Palmkrantz avslutet och att det fortfarande är en självklarhet att få tillgodoräkna sig tjänsteår inom kommunens bolag

– För oss Socialdemokrater har det hela tiden varit självklart att en anställd ska kunna tillgodaräkna sig sin anställningstid i kommunen och dess bolag. Så har också skett förut. Därför ser vi positivt på att 5-klövern nu tar sitt arbetsgivaransvar och ersätter den anställde för den uppsägningstid som hon har rätt till, säger Kenth Williamsson (S) oppositionsråd i Vaggeryds kommun. 

Kenth menar också att det däremot är beklagligt att en anställd ska behöva anlita advokat för att få sina rättigheter tillgodosedda och det är beklagligt att man drivit ärendet så långt. 

– Det ger personalpolitiska signaler som känns gamla och omoderna och dessutom blir det dyrare för kommunen när man får betala för mer kostnader än bara anställningstid. Ytterst är det en fråga om personalpolitik och fackliga rättigheter, avslutar Kenth. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *