Nyheter

Bengnér om Coronaläget

Nyheter Smittskyddsläkare Malin Bengnér berättar att det är svårt att ge en klar bild på nuläget angående om Corona-smittan ökar i Vaggeryds kommun eller ej. Men hon berättar att en av de viktigaste sakerna att tänka på inför hösten är att stanna hemma om du är sjuk.

Foto: Pressbild

En läsare hörde av sig till redaktionen med en undran gällande om corona-smittan är på väg upp i kommunen igen och hur man ska hantera det hela om man känner sig lite småkrasslig. Läsaren tipsade även om att självtest i en butik i kommunen var slutsålda.

Malin Bengnér är smittskyddsläkare i Region Jönköping och hon berättar att det är svårt att ge något besked om huruvida smittan i Vaggeryd ökar eller ej just nu. Detta då de flesta med symptom inte provtas just nu.
– Utifrån den provtagning som sker inom vård och omsorg uppskattar vi att smittspridningen i länet i stort har visat en sakta ökande tendens under sommaren och sannolikt gäller det även Vaggeryds kommun, säger hon.

Malin Bengnér berättar att det viktigaste att tänka på inför hösten är att stanna hemma när man är sjuk och vaccinera sig enligt de rekommendationer som gäller för den grupp man tillhör.
– Alla vuxna 18-64 år bör ha tre vaccindoser för att ha ett effektivt skydd mot att bli allvarligt sjuk och personer 65 år eller äldre samt riskgrupper behöver fylla på med ytterligare en dos, en så kallad höstdos, från och med 1 september.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *