Nyheter

Bengt förvaltar kulturarvet

Nyheter En av flera aktiviteter på kulturarvsdagen i morgon utspelar sig i Magnisa stuga i Vaggeryd.

Bengt Svensson gör klart för morgondagens visning  [1/6]

Allt möjligt  [2/6]

Blandad kompott  [3/6]

Kända och mindre kända tablettaskar  [4/6]

Bengt Svensson har samlat på prylar sedan han var liten grabb  [5/6]

Nostalgiskt  [6/6]

I centrum är Bengt Svensson och framför allt hans nostalgilådor. Själv säger bengt att det för egen del inte är nostalgi utan mer design och varför man gjort de olika prylarna.
Bengt är född 1952 och givetvis präglas mycket av det han visar uppväxtåren: Filmstjärnor, tablettaskar, reklamprylar och annat.
Han har i nästan hela livet samlat på sig allt möjligt. Han har köpt på samlarmsäsor, loppisar, fått av bekanta och så vidare.

Desto får plats i hans små lådor är heltfantastiskt och den som är nostalgisk bara så lite känner nog en rysning när man får se allt som uppenbara sig.

• Fraggy på instagram
Den som inte har tillfälle att besöka Magnsia stuga under lördagen kan kika in på instagram där han under ”namnet” Fraggy visar en ny pryl varje dag. Adressen är https://www.instagram.com/enprylomdagen/. Här har han just nu 1 712 följare och det blir säkert fler som upptäcker allt han visar.

•På fler platser
I morgon är det en rad andra aktiviteter under denna kulturdag. I Byarums hembygdsgård är det skördefest, i Tofteryd en bonnadag och i Miliseum bjuder man in till olika aktiviteter inom graffiti, måleri och den digitala världen för barn och ungdomar. För alla konstintresserade blir det även i Miliseum ett dialogmöte mellan konstnären Jonas Lund och Värnamos kulturchef Lars Alkner.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *