Nyheter

Bertil valdes till ordförande i hembygdsföreningen

Nyheter Åkers hembygdsförening har haft årsmöte i Åkers församlingshem under god uppslutning.

Arkivfoto från en trevlig eftermiddag i Gölgås med Bertil Gunnarsson

Förhandlingarna leddes av Bengt Dahlqvist. Föreningen kan se tillbaka på ett år av olika verksamheter. Valborgs firande i hembygds parken med Skillingaryds manskör där vårtalare var Linda Fransson, Byavandring i Galtås, kyrkogårdsvandring i samband med vägkyrkan och skolsamverkan i samband med avslutningen. Julmarknad i samverkan med Åkers byalag, Svenska Kyrkan och LRF, där smedjan var öppen med Magnus Hansson. Servering av kolbullar vid öppen eld, samt marknaden i Kyrkstallarna, servering i församlingshemmet. En fullsatt kyrka på julkonsert avslutade julmarknaden.

Frågan är om det varit så mycket folk, på en gång i Åker, då julmarknaden lockade uppskattningsvis 1 500 – 2 000 personer.

Till ordförande för 1 år valdes Bertil Gunnarsson, vice ordförande Bengt Johansson, kassör Renate Holmer, sekreterare Tommy Blomberg övriga ledamöter är Göran Johansson, Lilian Nyström, Bengt Hjalmarsson, Jörgen Gustavsson, Bernt Gustavsson, Bengt Granefelt och Ann Erixon.

Årets planerade aktiviteter är bland annat; Torp vandring i Elgebo, Kyrkogårdsvandring och tipspromenad samt traditionsenligt Valborgsfirande i Hembygdsparken samt Julmarknad. Efter intagande av kaffe och ostkaka avslutades mötet med ett mycket intressant föredrag med film och bilder av Lage Bard och ”Marieholms historia från början av järnhanteringen till plastbåtarnas tillverkning”.

Text; Åkers Hembygdsförening.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bertil valdes till ordförande i hembygdsföreningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *