Nyheter

Beskedet: Ingen vargjakt i länet nästa år

Nyheter Det blir ingen vargjakt i Jönköpings län under 2024, meddelar länsstyrelsen i Jönköpings län.

Arkivbild.

Nu har länsstyrelserna presenterat sina beslut om licensjakt på varg 2024. Det som står klart är att inga vargar kommer att få skjutas i något revir i Jönköpings län. Det närmsta vargreviret där jakt tillåts är Ripelångens vargrevir på gränsen mellan Herrljunga och Falköpings kommun.

Taggar

Dela


14 reaktioner på Beskedet: Ingen vargjakt i länet nästa år

Först tar vargen får för det är ett enkelt byte att ta. När fåren inte finns längre på grund av att ingen vill leva med ständig oro för att hitta sina får dödade en morgon så tar vargen rådjuren, älgkalvarna, små söta kalvar som går ute i beteshagarna tillsammans med din mödrar. Fölungar är också ett enkelt byte för vargen.
Vad för slags Sverige ska vi ha?

Vargen hör absolut till den svenska faunan, tillika övriga rovdjur och gjort det i tusentals år. De gör stor nytta i vår natur.

Alla pratar om biologisk mångfald men när det väl gäller så blir det inget. Så länge det är obalans i naturen får de skjutglada jägarna hålla sig till hare, rådjur och älg.

Nu är det ju så precis som jag skrev tidigare att det kommer inte att finnas några rådjur och älgar kvar om vargen får fortsätta växa i samma takt. Vad ska vi äta då? Vad äter du? Vad kommer ditt kött ifrån?

Så det var därför våra förfäder utrotade vargen en gång i tiden? Sedan har den blivit ”återplanterad”
Det kommer inte att fungera i skog och mark med vargen springandes runt varje husknut. Kan till viss del hålla med om att vargen ska få finnas. Men då ska den beskattas som allt annat vilt, och inte på detta sätt som den görs nu. Snart är det älgen som är rödlistad istället för vargen, och älgen ger staten mer intäkter än vad vargen gör, det kan jag lova

”De gör stor nytta i vår natur”. Var vänlig och förklara för mig vad det är för stor nytta vargen gör i naturen!?

Föga förvånad men däremot helt katastrof. Hur går ekvationen ihop? Vi får mer varg vilket påverkar att vi får mindre älg, rådjur etcetera i våra skogar, istället för att balansera alla viltstammar och beskatta vargen så vi får ekologiskt kött i våra stugor. Lösningen? Jo, vi importerar kött ifrån andra länder istället!
Sedan ska vi vara självförsörjande på spannmål, inte bygga hus på åkermark då denna ska användas till odling. Men massvis med predatorer i skogarna ska vi ha.
Hallå, vakna Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *