Nyheter

Beslutet står fast

Nyheter Bemanningsfrågan i Skillingarydsbiblioteket har blivit en het debatt och vid senaste kultur- och fritidsnämnd mötet blev det inga förändringar om inte extra pengar inkommer.

Föreningar lämnade över namninsamlingar till kultur- och fritidsnämndens ordförande Ewa Magnusson i slutet av augusti

Namninsamlingen som nämnden mottog i slutet av augusti har gett ringar på vattnet. Vid senaste nämndmötet var det en punkt. Uppmaningen från föreningarna var att riva upp beslutet om att inte återbesätta heltidstjänsten vid Skillingaryds bibliotek.

Kultur- och fritidsnämnden står fast vid sitt tidigare beslut utifrån kommunfullmäktiges beslut om budgetanpassning, vilket bland annat innebär att en tjänst som biblioteksassistent tas bort från organisationen.

– I händelse av nya pengar kommer nämnden att prioritera biblioteket. Men just nu kan vi inte hitta 425 000 kronor någonstans. Även om vi inte tycker det här är bra är det vår enda chans att få ihop vår budget, säger Ewa Magnusson (L) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Föreningarna som uppropet kommer ifrån är Intresseföreningen, PRO, Somaliska föreningen, SPF, Teaterföreningen och Tofteryd-Hagshults hembygdsförening och namninsamlingen gav 963 påskrifter.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *