Nyheter

Besvärlig utredning tynger politikerna

Nyheter Genomlysningen av investeringarna diskuterades vid kommunstyrelsens arbetsutskott

Pengarna som försvann..

En gedigen, men välbehövlig, utredning börjar snart ta form i Skillingehus. Vem bär ansvaret för att investeringarna skenat iväg och kostat många fler miljoner, än tidigare beslutat, för skattebetalarna? Underlaget för investeringarna är nästintill klart och framöver kommer vi att delge de tio uppmärksammande fallen var för sig. Men våra toppolitiker i kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade utredningen på sitt sammanträde i onsdags.

– Det här är ett stort arbete. Vi tar en bit i tagen och det vi är framme i nu är avvikelsen i varje enskilt objekt och att ännu mer tydliggöra ansvarsfrågan. Det här är besvärligt och tynger oss. Vi politiker är ansvariga. Vi fick god hjälp av utredaren och nu tar vi ner utredningen en kugga. Vi pekar inte ut personer, utan det här handlar om att lära sig. Man ska lära sig inför framtiden, det här är en förtroendebransch, och ansvarsfrågan ska göras tydlig, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Oppositionen Kenth Williamsson (S) är tydlig i sin kritik.

– Det som är viktigt för oss är att få reda på varför det har blivit så här. Det är viktigt att vi hittar orsaken och kan dra nytta av de här lärdomarna. Sedan tycker vi att det här har dragit ut på tiden alldeles för länge. Nästa arbetsutskottsmöte måste den här utredningen var klar. Vi är bekymrade över att det tagit så lång tid och då är risken att de här problem fortsätter, menar Kenth Williamsson (S).

De investeringar som har genomlysts i utredningen är AME-ombyggnationen, Åvikens förskola, Hjortsjöskolan 7 – 9, Fågelforsskolan 7 – 9, Bullerbyns förskola, Ombyggnation Hasseln, Hjortsjöskolans kök och övningsbyggnad, Slättens förskola, Storgatan/Götaforsvägen, Valdshultsvägen.

I arbetsgruppen för ovan genomgångna utredningar har varit kommundirektör, kanslichef, ekonomichef, teknisk chef samt tidigare fastighetschef. En förankring har fortlöpande gjorts i kommunstyrelsens presidium samt i kommunstyrelsens arbetsutskott och utredningen har även presenterats för teknisk nämnd, socialnämnden samt barn- och utbildningsnämnden.

Taggar

Dela


1 reaktion på Besvärlig utredning tynger politikerna

Bra att detta äntligen sker. Synd att inte alla bekymmer har noterats under resans gång.
Ansvarsfrågan är ju given: Tjänstemän och politiker har haft för dåliga dialoger. Lär av detta nu!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *