Nyheter

Bevattningsförbud träder i kraft

Nyheter Vaggeryds kommun har idag deltagit i högnivåmöte hos landshövdingen angående situationen med torka.

Arkivfoto; Idag har kommunalrådet Gert Jonsson (M) varit på krismöte med landshövdingen på Länsstyrelsen

– Läget är särskilt ansträngt för lantbrukare och hästägare i vår kommun. Vi behöver alla hjälpas åt genom att spara på vattnet och fundera över om vi har möjliga grönytor till förfogande för foder till djur. Dessutom behöver vi visa våra grannar och bekanta lite extra omsorg i värmen, säger Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det råder ingen brist på dricksvatten men det är ändå viktigt att vara sparsam och hushålla med vår viktigaste naturresurs. Yt- och grundvattennivåer sjunker ovanligt snabbt, samtidigt som temperaturerna i slutet av juli förväntas stiga ytterligare.

Rekommendationerna är:

  • Spara på vatten
  • Var varsamma med eld
  • Ta hand om varandra
  • Tänk på att gynna det svenska jordbruket

Det råder från och med den 20 juli och tills annat anges bevattningsförbud i Vaggeryds kommun. Det gäller dig som använder kommunalt vatten, men är också en stark rekommendation vid samtliga vattenuttag:

  • Fyll inte trädgårdspooler
  • Vattna inte gräsmattan
  • Tvätta inte bil och fasad eller liknande med trädgårdsslang eller högtryckstvätt

Är du lantbrukare och har frågor om grönytor i kommunen för foder till djur, kontakta tekniska kontoret tekniska@vaggeryd.se. Har du frågor om vatten, kontakta räddningstjänsten via  raddningstjansten@vaggeryd.se.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Bevattningsförbud träder i kraft

Grundvatten nivåerna sjunker, det är allas problem, avdunstningen när man vattnar gräset mitt på dagen är otroligt hög. Jävligt onödigt att vattna mitt på dagen.

lägg ner ni byfånar och jante som grinar illa om grannen råkar ha trädgårdsvatten. Be om att få låna slangen vetja, tror inte det är några problem!

Myckey personangrepp, Idiot och Egoist för att man vattnar från sjön, vattnar själv från hjortsjön och tror väl inte att sjön försvinner för det och att bli kallad Idiot och egoist för det är inte ok!!

Ser en granne i detta nu, som vattnar gräsmattan mitt på dan, även om det är från Hjortsjön! Egoist!

Hej!

I artiklen skriver ni följande: Var varsamma med eld-

Det är jättebra att informera om att man ska vara försiktig med eld.

Nu är det faktiskt så att det råder totalt eldningsförbud i hela landet ifall ni har
missat denna information.
Tyvärr så finns det folk som inte förstår detta, så att det har gått så långt att Polismyndigheten har gått ut med att det blir dagsböter om man blir påkommen med eldning/grillning.

Vilket är viktigast, en grön gräsmatta eller en stor pool i trädgården eller hjälpa dom som behöver det mest….. Ego finns det gått om.

Bra med förbud, för många som tar vatten från Hjortsjön vattnar gräset mitt på dagen!! Både blåsigt o varm, hur många %går ned i gräsmattan när man gör så???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *