Nyheter

Bidragspengar till Svenarum

Nyheter En gemensam ansökan om bidrag till marschkonserten i Svenarum har skickats in av Vaggeryds Brass och Svenarums musikkår. Positivt besked blev beslutet.

Kultur- och fritidsnämndens beredning ville avslå ansökan från Vaggeryds Brass och Svenarums musikkår om att kommunen bidrar till marschkonserten som var i söndags. Anledningen är att nämnden inte har några medel avsatta till kulturarrangemang som är ordnade av kommunens föreningar och föreningen uppmanades att vända sig till studieförbund för att söka arrangemangsbidrag.

Evenemanget hade 35 blåsare och slagverkare som gästdirigerades av Ingemar Badman och föreningarnas kostnad för konserten beräknades uppgå till 11 500 kronor.

– Vi beslutade att lämna ett bidrag på 10 000 kronor till deras konsert. Vi har egentligen inga pengar till kulturarrangemang, därför lämnar beredningen avslag på ansökan, men vi ser över våra föreningsbidrag och de här två föreningar gör ett fantastiskt jobb och vi var i stort sett eniga i nämnden till att bifalla ansökan, säger Ewa Magnusson (L) ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Marschkonserten i Svenarums kyrka fick bidrag

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *