Nyheter

Bild och form läggs på is

Nyheter Underskott samt rekryteringsbekymmer gör att kultur- och fritidsnämnden inte kommer att erbjuda ”Bild och form” under kommande läsår.

Arkivfoto från kulturskolan

Kulturskolan kommer förväntat få ett underskott på 190 000 kronor i år och det är en av anledningarna till att Bild och form inte kommer att erbjudas till barn och unga till hösten. Samtidigt finns det svårigheter att rekrytera personal för tjänsten.

– Vi har ingen personal till det. Vi ligger lågt med det inför kommande läsår. Kanske har vi pengar till det vid nästkommande läsår, det är trots allt inte många skolor som erbjuder den här möjligheten, säger Sverker Bernhardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kulturskolans förslag på åtgärd för att få budget i balans är att dra in på inköpt extern undervisning, som varit en halvtidstjänst. Med detta blir det en smalare verksamhet som påverkas med ett bortfall på ungefär 60 elever.

Taggar

2 reaktioner på Bild och form läggs på is

Väldigt illa att man sparar på denna post. Alla barn är inte intresserade av musik o dans, det måste ju finnas en mångfald i valen på kulturskolan. Mattias o Ester som drivit bild o form har varit fantastiska o kreativa verkligen fått med sig barnen. Synd att kultur inte erbjöd bildlärare tjänsten när hon ville stanna…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *