Nyheter

Bildextra: Annika invigde modernaste gymmet

Nyheter Snittar, bubbel, prisutdelning och visning av lokalerna gjordes när två tusen kvadrameter Träningsmagasin i Skillingaryd invigdes under lördagskvällen. 

Annika Strand, ägare till Träningsmagasinet i Skillingaryd  [1/50]

  [2/50]

  [3/50]

  [4/50]

  [5/50]

  [6/50]

  [7/50]

  [8/50]

  [9/50]

  [10/50]

  [11/50]

  [12/50]

  [13/50]

  [14/50]

  [15/50]

  [16/50]

  [17/50]

  [18/50]

  [19/50]

  [20/50]

  [21/50]

  [22/50]

  [23/50]

  [24/50]

  [25/50]

  [26/50]

  [27/50]

  [28/50]

  [29/50]

  [30/50]

  [31/50]

  [32/50]

  [33/50]

  [34/50]

  [35/50]

  [36/50]

  [37/50]

  [38/50]

  [39/50]

  [40/50]

  [41/50]

  [42/50]

  [43/50]

  [44/50]

  [45/50]

  [46/50]

  [47/50]

  [48/50]

  [49/50]

  [50/50]

När vi anländer till Träningsmagasinet på lördagskvällen rullas den röda matten ut i ett av fastighetsskeppen. Musiken tilltalar till att inte stå till, bubbelglasen fylls och snittarna plockas fram. Det är två år sedan Träningsmagasinet öppnade, då med max 50 personer i samma lokal och rekommendationen från myndighet att egentligen inte ens besöka gym. Vi träffar Annika Strand, entreprenören och nytänkaren till landets modernaste gym. 

– Vi får fin kritik och är en av landets största och nytänkande gym. Vi gynnas av att våra lokaler hänger ihop och det finns bara ett Träningsmagasin och det ligger här i Skillingaryd, menar Annika som ser ut över de fina, moderna maskinerna och redskapen i alla sorter som passa ung, gammal, otränad, tränad, man eller kvinna, från orten eller från länet…

– Jag har fått förfrågningar om att öppna Träningsmagasin i Jönköping och Värnamo. Tanken från början var nog, från min sida, att öppna flera olika små gym, men valde 100 procent fokus på ett stort, istället. Och det gjorde jag rätt i. Jag öppnade i maj 2020. Som ni vet var det mitt i pandemin och det var inte lätt för oss gymägare. Man fick vara 50 personer i samma lokal och helst skulle man inte gå hit överhuvudtaget sa myndigheterna. Men jag vågade satsa och är väldigt nöjd med resultatet, även om vägen hit har varit lite krokig. Nu har vi 2 000 kvadratmeter träningslokal och när padelhallen utanför är klar, finns här ytterligare 2 000 kvadratmeter. Det känns fantastiskt. Skönt att min verksamhet vuxit sakta. Men det har varit ett hårt jobb, jag har alltid tränat, men aldrig ägt ett gym. Jag är landskapsarkitekt i grunden. 

Innan invigningsdagen har medlemmarna tävlat i olika delar men just ikväll, ska gänget umgås, äta gott och prisutdelning från tävlingsdagarna ska göras. 

– Det är inte frågan om man ska träna utan att man ska träna. Vi behöver träning för att bli starkare och vi i länet har högst andel diabetes, som kan motverkas genom att man rör på sig och äter rätt. Tidigare gick man på gymmet för att forma sin kropp. Nu är vi behov av träningen och man mår dåligt av att inte få energi, vi har stillasittande arbete, man är trött och behovet av att träna är stort. Många säger att man inte vågar gå på gym, men för hälsans skull ska man träna. Vi har många medlemmar som blivit av med sin smärta när man börjat röra på sig och numera tränar man inte för att få magrutor utan för att man ska må bättre i sitt vardagsliv. Våra ledare anpassar träningen för varje person och alla ska känna att vi finns här för råd, tips och hjälp, menar Annika Strand.

Crossfit är den nya delen i Träningsmagasinet och visades upp under invigningskvällen. Några kommentarer från medlemmarna under kvällen: 

– Här finns något för alla. 

– E-gymmet är det bästa. Den mäter av min styrka och sedan anpassar maskinen hur stark man är och motar mer ju starkare man blir. Jag har en klocka på armen som känner av när jag sätter mig vid redskapet. Då ställs maskinen in för mig och via dataskärm kan jag följa min träning. 

– Jag tror att det här är det modernaste gymmet i landet. Nu med crossfixboxen blir det här ännu bättre. 

– Annika satsar och det är häftigt. Att man på en liten ort kan erbjuda högklassig träning är fantastiskt. 

– E-gymmet har hjälpt mig, jag kunde ingenting om träning när jag kom hit för första gången. Var nog lite rädd för att visa mig på gym, men jag är så nöjd och har blivit friskare både fysiskt och mentalt.

När minglet gjorts med snittar och bubbel hälsar Annika Strand alla välkomna till kvällens fest. 

– Kul att vi blev så många. Jag ska försöka återge lite av min resa här i Skillingaryd. Flyttade hit för fyra år sedan. För tre år sedan skulle jag starta crossfit, men av olika anledningar blev det inte det. Efter en lunchdejt med min sambo gjordes mötet på ett gym inne i stan. Jag blev helt såld och när vi kom hem började jag leta lokal. Fann denna, som är stor och rymlig. Ringde ägaren som gärna ville hyra ut till mig. Då började vi hela processen. Det skulle bli ett modernt e-gym var min målsättning och i dag tränar 80 procent av våra medlemmar vid e-gymmet. Men tillbaka för några år sedan… eftersom redskapen inte kom, lokalerna inte var klara, hade vi först ett utegym och vi hade ingenstans att klä om eller duscha. Sen kom pandemin, som inte har undgått någon. Första dagen i maj för två år sedan kom äntligen de första redskapen. Då hade vi en gräns på max 50 personer i lokalen och helst skulle man inte gå på gym överhuvudtaget sa myndigheterna. Men vi höll i och förra året expanderade vi ytterligare 1 000 kvadratmeter och det är i en den lokal vi är nu. I år har crossfit haft premiär. Jag älskar alla människor och jag älskar utvecklingen och glädjen som Träningsmagasinet ger. Vi ser att vi kan så mycket mer. Man tar med sig den mentala utvecklingen man gör här med sig till arbetslivet. Vi skapar tillsammans ett bättre liv helt enkelt, summerar Annika Strand. 

Taggar

Dela


Läs mer

Träningsmagasinet lägger ner: ”Tufft för alla”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *