Nyheter

Bildspel: En välbesökt folkfest

Nyheter I lördags var det stor folkvandring till Olle Svensks gamla fabriksbyggnad på Hokvägen i Vaggeryd. Där höll Betelkyrkan och Svenska Kyrkan auktion på det lösöre från hus och uthus som var en del av det arv som de båda församlingarna fått ta del av efter bröderna Svensk. Auktionen hölls till förmån för respektive församlings internationella hjälparbete.

Lördagens auktion efter bröderna Svensk blev en riktig folkfest.

Klockan nio slogs portarna upp för en timmes visning och lokalen fylldes snabbt med både professionella uppköpare och nyfikna ortsbor. På parkeringsytorna längs Hammarvägen sågs bilar med registreringsskyltar både från Danmark och Tyskland. Ett 70-tal frivilliga krafter från de två församlingarna tillbringade hela dagen med att se till parkering, servering, kassör- och sekreterarskap samt frambärning fungerade så smidigt som möjligt.

– Prick klockan tio slog auktionsutroparen Ingemar Kauppinen från Rolf Ektofts Antik och Auktion det första av dagens över 700 slag. Han lämnade inte sin upphöjda position på hela dagen och överlevde tack vare jämn påfyllning av kaffe och fralla. Allt från möbler, husgeråd  och bildhuggarjärn till brödernas, både unika och mer seriemässigt tillverkade konsthantverk fick nya ägare. Dagens högsta bud var på en Crescent moped från 1959. Strax innan halv sex på kvällen slogs sista slaget och en fantastisk dag var till ända. I princip allt utom enstaka möbler var sålda och gav dagens arrangörer ett avsevärt netto till hjälp för medmänniskor runt om i vår värld, berättar Mats Bergman som företräder Svenska Kyrkan i ett mejl till redaktionen.

Kolla in Martina Ojalas bildspel från auktionen nedan:

  [1/14]

  [2/14]

  [3/14]

  [4/14]

  [5/14]

  [6/14]

  [7/14]

  [8/14]

  [9/14]

  [10/14]

  [11/14]

  [12/14]

  [13/14]

  [14/14]

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *