Nyheter

Birgitta hyllad vid IOGT/NTO-årsmöte

Nyheter I år fyller IOGT/NTO i Vaggeryd 125 år. Självfallet präglades föreningens årsmöte på söndagseftermiddagen av det förestående jubileumsfirandet.

Själva jubileumshögtiden kommer att förläggas till hösten 2017. Men i stort ett alla arrangemang fram till dess kommer att knyta an till jubileet.
Det handlar bland annat om olika motionsaktiviteter, tipspromenader, vandringar, cykeltips, midsommarfest och föreläsningar i en förening  som erbjuder aktiviteter på och kring Bäckalyckan under det stora flertalet  av årets dagar.
En av medlemmarna uppmärksammades särskilt vid stämman. Det var Birgitta Ohlsson som hyllades för 50-årigt medlemskap i föreningen. Även Gunilla Hjelm som är medlem sedan 25 år uppmärksammades.
Vidare hyllades  avgående revisor Stig Arvidsson. Tilläggas kan att syskonen Siv Sandahl och Uno Wallenberg, den sistnämnde som är föreningens hedersordförande, har varit medlemmar i 65 år.
30 medlemmar var närvarande vid årsmötet vars första punkt var parentation ledd av Gunilla Wallenberg  över de fem medlemmar, bland dem förgrundsgestalten Göran Krantz, som gått bort under 2016.
Förhandlingarna leddes av Thore Ohlsson. I styrelsen omvaldes ordförande Roland Emanuelsson samt ledamöterna Thore Ohlsson, Britt Claesson, Seth Krantz, Birgitta Ohlsson och Gunnar Ohlsson. Kåre Boberg nyvaldes.
Ett antal kommittéer valdes också. Jan-Erik Larsson nyvaldes i Bäckalyckekommittén medan Bengt Sandahl nyvaldes som revisor.
Thore Ohlsson avslutade förhandlingarna med att särskilt lyfta fram resultatet för 2016. Visserligen blev det ett underskott, men det stannade vid 7 600 kronor, trots ett markköp vid Bäckalyckan  för 150 000 kronor.
Efter serveringen underhöll Ulla Andersson med sång och musik.

Birgitta Ohlsson mottog diplom av föreningens ordförande Roland Emanuelsson och blommor av Kerstin Svensson, skymd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *