Nyheter

Birgitta Ohlsson från Liberalerna besöker Vaggeryd

Nyheter Imorgon måndag gör Birgitta Ohlsson ett heldagsbesök i Vaggeryd

Birgitta Ohlsson

Det är Liberalerna i Vaggeryd/Skillingaryd som har bjudit in Birgitta Ohlsson som, förutom att möta partivänner, ska träffa skolelever på Fenix och besöka AME i Vaggeryd. Dagen avslutas med ett offentligt möte i aulan på Fenix 1 vid den något ovanliga tiden 17.30. Där ska hon prata om sin bok ”Duktiga flickors revanch”.  I boken skriver hon utifrån sitt eget liv att duktighet och höga prestationskrav inte behöver vara en börda. Det kan lika gärna vara ett verktyg som ger makt på vägen mot ett mer jämställt samhälle.

Birgitta Ohlsson är mest känd som en ivrig Europavän och var Europaminister under alliansåren 2010 – 2014. Fast störst ljus på sig hade hon nog när hon utmanade Jan Björklund om partiledarposten i Liberalerna i höstas. I riksdagsvalet 2014 var hon den överlägset mest kryssade politikern inom liberalerna i Stockholms kommun med nära dubbelt så stort stöd som Jan Björklund, men i provvalet till partiledare valde stockholmarna att stödja Jan Björklund. Hon förlorade och bestämde sig då för att vara kvar i riksdagen mandatperioden ut, men att inte kandidera för en ny period.

Inbjudan till våra bygder gjordes av de lokala liberalerna för ett tag sedan men nu passade det i tiden.

– Vi är glada för att Birgitta Ohlsson kommer till oss, säger Thore Olsson som säger att de var förespråkare för henne i valet av ny partiledare. Vi tyckte att det behövdes en ny röst tillägger han. Thore fortsätter med att önska alla intresserade till Fenix för att möta Birgitta Ohlsson och även Anna Mårtensson för att lyssna, ställa frågor och bilda sig en uppfattning om Liberalernas vägval framåt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *