Nyheter

Bitte öppnar eget

Nyheter Hon saknade träningsutrustning  och nu öppnar Bitte Blansch dörrarna till nytt gym i Skillingaryd

Bitte startar nytt gym i Skillingaryd

– Jag har styrketränat till och från i tio års tid, men träningen blev mer regelbunden för fem år sedan då motivationen infann sig rejält och jag skaffade gymkort, något jag sagt att jag aldrig skulle göra…. Innan dess tränade jag hemma i Åker, vi avsatte en del av vårt vardagsrum, där jag hade lite redskap som jag köpte bland annat från en före detta idrottslärare i Vaggeryd. Det fanns inget dagsljus i mitt lilla kryp-in och resten av familjen tittade på TV på andra sidan avspärrningen samtidigt, så det var inte optimalt, börjar Bitte berätta och ler åt det som har varit.

Träningstimmarna övergick så småningom till sporthallen i Skillingaryd där hon tillbringar sina tidiga mornar flera dagar i veckan…

– Jag har gått och funderat på det här länge då jag saknat en del utrustning i sporthallen. Jag har exempelvis sett folk som tränar med hacksquat, vilket jag tror skulle underlätta för mig då jag har problem med min höft och inte kan träna allt med vanlig stång och verkligen måste träna för att må bra. Alternativet var att åka till Vaggeryd, men det blir några mil extra att åka under morgonen och det finns nog inte allt där heller, säger Bitte.

När hon bestämde sig för att starta eget gym var lokalen nästa fundering. Var och hur skulle man hitta en passande lokal i samhället för ändamålet…

– Det gick faktiskt rätt så snabbt. När jag kom in i mitt blivande gym kände jag direkt att ”det är här jag ska vara”. Det är Mastecs gamla matsal och köket bygger jag om till kontor och vi fräschar upp omklädningsrummen. Lokalen är på 250 kvadratmeter och passar perfekt. Jag kommer att hyra ett 10-tal konditionsmaskiner med bland annat löpband och stakmaskiner (skierg), ett 15-tal andra styrkemaskiner och det kommer att finnas olika ställ med frivikter och annat. Det finns något för alla och åldersgränsen är från 15 år och uppåt. Någon övre åldersgräns finns inte, säger Bitte och välkomnar alla träningssugna.

12 veckors leveranstid på maskinerna och utrustningen, uppfräschning av lokalerna samt pappershantering av det nybildade företaget…

– Tiden går fort och jag hoppas att jag kan öppna i mitten av december.

”Parati” kommer planerat att vara bemannad vissa timmar måndag till torsdag, men själva gymmet har öppet längre, då man har en tagg/kort som öppnar gymmet för den som bokat.

– Planen är att utöka med bland annat spinning när gymmet har ”landat” och jag vill gärna även bjuda in föreläsare framöver. Jag ska försöka erbjuda möjlighet att teckna engångskort, tiokort eller månadskort eller på 3, 6, 12 eller 24 månader. Många har redan bokade årskort på andra ställen, så jag tänkte att det är smart att börja min verksamhet i slutet av året, säger Bitte.

Som redan egen företagare i Åker utökar Bitte nu sin verksamhet.

– Jag har tidigare haft heltidsjobb utöver att jag skött pappersarbetet på firman i Åker, det här är lite annorlunda, då det är mitt intresse också. Det kommer bara kännas kul och det blir ingen extra belastning. Min familj står bakom mig och min man Peter blev visst även suppleant i styrelsen i mitt nya aktiebolag.

– Behovet finns, då det enbart finns en träningslokal i Skillingaryd och den nya lokalen kommer att bli mitt nya andningshål, avslutar Bitte och ser framemot december månad när hon öppnar sitt egna gym och en av hennes drömmar har gått i uppfyllelse…

Tidiga mornar ger Bitte sig iväg till träningslokalen. I december öppnar hon eget.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bitte öppnar eget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *