Nyheter

Blev tvåa i Nordiska Mästerskapen

Blev tvåa i Nordiska Mästerskapen

Nyheter Vid den nordiska utställningen Nordia 2015 i Upplands-Väsby blev det andraplats i Nordiska Mästerskapen för en Skillingarydsbo.

Det var Per Bunnstad som överträffade sina förväntningar med sitt nygamla vykortsexponat, Skillingaryd – en militärort.

Per ställde ut detta för första gången i Borås 2007 och nu var det dags för den andra gången. Han hade byggt om exponatet och förbättringen gillades av juryn.

Värnamo Filatelistförening hade anordnat en bussresa till uställningen i Upplands Väsby utanför Stockholm och ett 30-tal frimärkssamlare, vykortssamlare och medresenärer fanns på plats. Sedan reste många på egen hand.

Totalt var det närmare 3 000 personer som gästade utställningen och juryn bedömde 154 exponat i de tio tävlingsklasserna. Fem stora guld och 21 guld utdelades.

Högsta utmärkelsen från Jönköpings län fick Per Bunnstad från Skivaryds Samlarklubb och Värnamo Filatelistförening med sitt exponat Skillingaryd – en militärort. Med 90 poäng (av maximala 100 poäng) blev det guld och han blev tvåa i ”Nordiska Mästerskapen” efter en finska som har världens bästa vykortsexponat.

Björn Jonasson från Hestra som också är med i Värnamo FF deltog i klassen posthistoria med Madeira Postal History 1778–1945. Han fick 81 poäng och medaljen vermeil, som är mellan silver och guld.

Den tredje länsbon som tävlade var Hans Gunnar Eklöf från Landsbro i klassen open. Hans exponat heter Saken är Oscar och gav 75 poäng med medaljen stort silver.

19 specialpriser utdelades och ett av dem gick till Per Bunnstad för kunskap och forskning.

Nästa år är det Finlands tur att arrangera Nordia och värdstad blir Jyväskylä.

Här finns hela prislistan (finns även nedan): http://sff.nu/wp-content/uploads/2015/10/nordia-2015-Palmares.pdf

Här finns hemsidan för Nordia 2015: http://nordia2015.se

Per Bunnstads exponat finns här: http://vyer.nu/wp-content/uploads/2015/10/skillingaryd-militarort-151030-lag.pdf

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *