Nyheter

Blir det inflyttning av någon verksamhet på Jupiter?

Nyheter Socialförvaltningen, som ansvarar vem som ska bo på Jupiter, hyr huset av Fastighetsenheten.

Jupiter i Skillingaryd

– För att man ska bo där ska man ha en insats från oss. Det kan vara en äldre person med hemtjänst eller en person som har LSS. Just idag är lokalerna tomma och vi har haft ett hinder att ha verksamheten där då Stjärnan och Träffpunkten har haft sin verksamhet där. Nu när Mejeriet och Stjärnfabriken har öppnat har dessa verksamheter flyttats och lokalerna blivit tomma, berättar Lotta Damberg.

– Nu behöver vi sätta oss ner för att titta på det här vad vi ska göra. Vi använder en del av huset, Tellus, längan längst norrut, som är ett serviceboende med personer som har psykiska variationssvårigheter. Det finns kontor med olika inriktningar. En del äldre bor där idag som har hemtjänst. Vill vi vara ansvariga för att hyra den här stora fastigheten som hyrs i helhet? Kan man dela på den? Man får inte blanda verksamheter hur som helst och det måste vi också ta hänsyn till, avrundar Lotta Damberg och får fundera vidare med förvaltningen hur, eller om, man ska fylla tidigare serviceboendet Jupiter.

Fotnot: Servicehuset Jupiter byggdes 1991.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Blir det inflyttning av någon verksamhet på Jupiter?

Kan det vara så dyrt att hyra? Kan väl inte finnas mycket skulder kvar på sån fastighet om man har betalat av så många år?

Nu först ska ni sätta er ner och börja fundera. Varför väntat så länge? Det är längesedan som matserveringen stängdes .Och att Mejeriet skulle öppna visste ni också sedan länge. Här har skattepengar rullat på och kommer att rulla ett tag till innan ni kommit till skott.
Ena dagen ska det vara blandad boende och samvaro. Nästa dag ska det separeras till millimeternivå. Varför inte erkänna sanningen. Det behövs fler boende av olika varianter för äldre i vårt samhälle.

Ni hyr. Ja, med skattemedel kom i håg det. Ni hyr inte med egna pengar. De boende betalar hyra med både egna och bidragspengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *