Fler annonser

Nyheter

Blogg: Lars, Julien och inställt

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. "I dag handlar det om bland annat om julen och inställd ishockey

Jonas Ragnarsson bloggar

Lars, Julien och inställt

Lars Lerin utsedd till julvärd uti den statliga televisionen. Bra val. Mr Lerin har ju framtoningen av en favoritmoster och får mysfarbrorn Ernst Kirchsteiger att framstå som en man med svår mattants-aura i jämförelse.

Tänk vad glada rookien och newbien kommer att bli på julafton när dom även detta år tilldelas ”årets julklapp”. Blir alldeles varm i kroppen av bara tanken av deras gnistrande ögon när avkommorna tilldelas varsitt glänsande stormkök av farbrorn i röd kroppsstrumpa och stort vitt skägg. Ho-ho-ho.

Redan i förra inlägget fasade undertecknad för vad den dynamiska duon november och Corona skulle hitta på. Och jovars, man kan inte annat än säga att de leverar på en skyhög nivå. Med en Fröken Ursk precision landade den grå våta filten över staden vid Vätterns södra strand den första dagen i månaden. Och lär där förbli lagom till första advent. Vad Corona har för inverkan på eder bloggare sett ur perspektivet som som sportfåne sammanställs här nedan (sammanställningen bygger på v.47 anno 2019 i jämförelse med 2020):

Måndag (nov-2019): Hockey-bockey i Kinnarps. Matchstart 21.45. Team Mr Handled vs Telia IF. Endorfinpåslag: 8/10.

Måndag (nov-2020:): Inställt/uppskjutet på grund av Corona.

Tisdag (nov-2019): Padel (seriespel div 5). Matchstart 20.00. Ragnarsson/Den Arge vs. Heikkinen/Mörk. Endorfinpåslag: 8/10.

Tisdag (nov-2020): Inställt/uppskjutet på grund av Corona.

Onsdag (nov-2019): Småmålsspel innebandy Dalvik. Tid: 21-22. Endorfinpåslag: 7/10.

Onsdag (nov-2020): Inställt/uppskjutet på grund av Corona.

Torsdag (nov-2019): Random HV-match i TV-soffan/på plats i arenan. Endorfinpåslag: 6/10.

Torsdag (nov-2020): Inställt/uppskjutet på grund av Corona.

Fredag (nov-2019): Seriematch i innebandy div 4 med SIK vs brunkargäng. Endorfinpåslag: 10/10.

Fredag (nov-2020): Inställt/uppskjutet på grund av Corona.

Bedrövligt. Bara att ta fasta på nationalskalden Ulf Lundells bevingade ord om att även en inställd spelning är en spelning. Typ.

Göte-la-Borg mailar:

– Har du hört att systrarna Päivärinta ska öppna restaurang?

– ?

– Lili och Sushi.

Tackar.

Pandemi i all ära men vi ska nog hålla en tumme för att det aldrig blir krig i vårt land. Tänk en lättkränkt 90-talist boende på fina Lidingö:

”Betyder den här nya ryska offensiven att jag inte kan åka till Gotland i sommar? Wtf?! Men hallå? Stockholmsveckan då?!”.

”Varför får soldaterna vara ute när flyglarmet ljuder men inte jag? Wtf? YOLO, jag ska till ”Moset” (Mall of Scandinavia)” och shoppa”.

”Alltså seriöst. Vi måste få ett datum när det här kriget tar slut. Jag ska ju till ”Troppan” sista veckan i augusti. Gud alltså”.

Den så oerhört talande tystnaden som uppstod när Löfven och Co vid måndagens pressträff fick frågan om hur idrotten berörs och vad den framtida planen är.

Soldoktorn säljer huset och flyttar ihop med Lotta Engberg. Kärleken är så vacker. Inte sant?

Veckans citat:

”I WON THIS ELECTION, BY A LOT!” (Donald Trump sammanfattar valet på det sätt endast Donald Trump kan sammanfatta valet).

Om en spansk ko föder tvillingar kallas dom förmodligen för calvados.

Göte-la-Borg mailar 2:

Why can´t Trump go to the White House anymore?

It´s for Biden.

Tackar.

Kidsen kommer bli minst lika glada som julafton 2013 då tomten skrockade förnöjt och paketen visade sig innehålla varsin råsaftcentrifug.

Veckan citat 2:

”Ställ in julen”. (Sjukhusdirektören Julien Lenglet på Hospital privé d´Antony i Paris kommer med tråkiga bulletiner. Trots sitt förnamn).

Ta hand om er.

jragnarsson@hotmail.com

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *