Nyheter

Bodil har öppnat sin mäklarfirma i Vaggeryd

Nyheter Efter ett antal år som anställd mäklare tar Bodil Mattsson steget och drar i gång sin egen verksamhet

  [1/1]

Bodil Mattsson har flyttat in. Foto: Frida Bunnstad

I den uppfräschade lokalen vid torget i Vaggeryd har Bodil öppnat sitt företag Mäklarhuset. Även om det är något lägre tryck så här i coronatider så tuffar ändå bostadsmarknaden på. Även om det finns de som avvaktar med tanke på hur läget i världen och i Sverige är så säljs och köps det hus och lägenheter.

– Ja, det har gått bra inledningsvis, säger Bodil. Hon har redan, på sin korta tid som egenföretagare, sålt fem fastigheter och har ytterligare några på gång.

Hur agerar bankerna under rådande omständigheter?

– Jag pratade med banken nyligen, påpekar Bodil och menar att de inte agerar annorlunda nu jämfört med tidigare. De kontrollerar alla parametrar innan de lämnar några lönelöfte. Däremot kan det vara så att eventuella köpare ligger lågt i tider av ekonomisk oro, varseltider och en osäker arbetsmarknad framöver.

Bodil Mattsson berättar att det märks en liten avmattning av inkommande objekt med det pågår affärer även nu. För närvarande har hon en villa i Skillingaryd och en bostadsrätt i Vaggeryd ute för försäljning. Utöver detta tillkommer det arbete i form av att fastighetsägare, av olika skäl, vill få sina fastigheter värderade.

Men det händer saker även utanför kommunens tätorter. Något som glädjer Bodil som mäklare.

– I veckan skrev vi ett köpekontrakt på en tomt i Hagafors, påpekar Bodil. det är en en person som flyttade till Jönköping från Holland för några år sedan som köper tomten. Det ska nu byggas bostad och ge ytterligare liv i Hagafors. Bodil avslutar med att det är skönt med e-post eftersom säljaren för närvarande bor i Frankrike och inte kan resa hur som helst. Då får man ta till modern teknik för att få till en lyckad affär där alla är nöjda och glada.

Bodil Mattson i fina lokaler. Foto: Frida Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *