Nyheter

Bonde söker lunchsällskap

Nyheter Den tanken har nu blivit verklighet i Vaggeryds kommun

Några av besökarna

För ett tag sedan började några bönder i Vaggerydstrakten att fundera över de, ofta, ensamma dagarna som de har på gården. Varför inte komplettera de ganska många telefonkontakterna med en ”lunchklubb” var frågan som dök upp. De var några stycken som gick vidare med tankarna för att förverkliga idén. En idé som utvecklades till att bli mer än lunch, de bestämde sig för att bjuda in någon gäst kring ett tema vid träffarna.

I förra veckan var det premiär för dessa bondeträffar då de möttes på Gärahovs gård med Axel Willman som värd. Det var åtta bönder med mjölk- och köttproduktion som gemensam nämnare som träffades.

Axel studerar produktkatalog

Till träffen hade de bjudit in Kristian Hårsmar från företaget GGI Sweden som bland annat arbetar med produkter kring klövvård. Det blev intensiva diskussioner kring klövsjukdomar, klövröta och hur man på bästa sätt förebygger problem med klövarna och åtgärdar när ett djur blir drabbat. Utöver klövar pratades det också om semin då GGI Sweden är stor importör av tjursperma. Det är en stor del av företagets verksamhet att planera djurbesättningar.

Bondeträffen varade några timmar på förmiddagen och avslutades med en gemensam lunch. Det finns inget fast schema men de räknar med att träffas några gånger under året beroende på säsong och arbetsbörda. Var nästa träff äger rum och vem som tar värdskapet är inte klart, men klart är att den som bjuder in till träff ansvarar också för att bjuda in någon intressant gäst.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *