Nyheter

Bouveng och Green lobbar för EU-valet

Nyheter Moderata riksdagsledamöter pratade byråkrati, el och skatt med pensionerade vd:n på Waggeryds cell

Från vänster Allan Ragnarsson (M), Ulf Karlsson Waggeryds Cell och riksdagsledamöterna Helena Bouveng (M) och Mats Green (M)  [1/6]

Inne i konferensrummet fick riksdagsledamöterna en genomgång av vad Waggeryds Cell gör och hur de har utvecklats genom åren  [2/6]

I kontrollrummet träffade Mats Green rikskändisen...  [3/6]

Karl Hedin  [4/6]

"Det var väldigt märkligt och roligt att jag skulle träffa honom här. Vi jobbar tillsammans om rätten till skogsägande och det rättsliga beteendet som Karl har utsatts för"  [5/6]

Helena Bouveng, Allan Ragnarsson och Mats Green besökte igår Waggeryds Cell  [6/6]

Waggeryds Cell är en av de företag som exporterar mest i vårt närområde. Enbart 5% stannar kvar i Sverige. Igår efter lunch besökte riksdagsledamöterna Helena Bouveng och Mats Green (båda M) tillsammans med lokale företagaren och politikern Allan Ragnarsson Waggeryds cell och träffade Ulf Karlsson. Ulf är egentligen pensionerad vd, men dagen kantades av många besök på företaget varvid han så gärna ställde upp för att träffa riksdagsledamöterna.

Efter en bra och intressant dragning om vad Waggeryd cell gör för något under fikastunden säger Ulf Karlsson;

– Ni vill väl prata EU kanske… Det är jättebra med EU, men en av de viktigaste frågorna är byråkratin. Total katastrof om ni frågar mig. Man ser inte vad pengarna används till. Grunden med fri handel är kanon, men bry er inte om gurkornas storlek. GDPR är en annan grej som är helt… suck, säger Ulf Karlsson.

– Man ser inte swexit längre. Vi tappar en god vän till oss om England försvinner ut ur EU. Man måste dock vara duktig på att möte lobbyister när man är i Bryssel. Vi beskyller EU för mycket, men mycket har vi redan bestämt och snävt in, säger Helena Bouveng (M).

– Kan berätta en rolig grej som stör mig lite. Vi byggde om, efter arbetsmiljöverkets regler, våra gångar i fabriken. Det skulle vara skydd överallt. När jag var i Italien hos en konkurrent till oss så hade de bara köpt gul färg och målat på golvet. Vi tillhör samma union och vilar under samma regler, men det skiljer så otroligt mycket. Vi byggde om för flera miljoner, berättar Ulf Karlsson.

Bouveng och Green undrade vad Ulf Karlsson tror att vi har för hot inför framtiden.

– Jag tror inte vi kommer så långt att man sätter av och bevarar skog för natur och rekreation samt fjällnära områden. Råvaran är viktig för oss. Elpriserna är ett hot. Ska man stänga av all kärnkraft och leva på solenergi? Det fungerar aldrig. Ni ser vad tyskarna ersatt med, så kan vi inte ha det, säger Ulf Karlsson.

– Vi jobbar för att behålla och utöka kärnkraften, svarar Mats Green (M) och fortsätter med att skog ska brukas och (MP) och (C) vill anpassa sig nu och vill ha så många naturreservat som möjligt. Green (M) avslutar med att äganderätten och framför allt skogsbruket är viktig.

Helena Bouveng sitter i skatteutskottet och EU-nämnd medan Mats Green, som han kallar sig själv skuggminister, där han jobbar med arbetsmarknadspolitisk integration. Eftersom riksdagsledamöterna inte tidigare besökt Waggeryds cell fick sällskapet en rundvandring i kontrollrummet där fler kändisar återfanns…

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *