Nyheter

Bra surr i Kupan

Nyheter I Röda Korsets butik i Skillingaryd är det full rulle och många ideella krafter behövs för verksamheten.

– Först och främst vill vi tacka alla som skänker till oss och även tacka alla som handlar hos oss. Vi har bra priser och alla kan göra fynd, berättar Gunilla Göransson på Kupan.

Skillingaryds Rödakorskrets där även Vaggeryd och Svenarum ingår har 216 medlemmar. Butiken Kupan vid torget i Skillingaryd har legat där sedan 2004. Tidigare låg den på andra sidan torget där ungdomsgården finns idag. Visst handlar det om att samla in pengar till välgörenhet men det handlar också väldigt mycket om gemenskap och en rolig sysselsättning.

– Arbetet här är helt ideellt arbete och det är ingen av oss som får betalt. Men det här är verkligen jätteroligt! För mig är det mitt andra hem där jag har fått många nya vänner, berättar Ann-Marie Wilsson som är en av arbetsbina på Kupan.

– Vi träffas måndagar och torsdagar då vi plockar upp varor och förbereder butiken som är öppen torsdagar till lördagar. Vi är ett tjugotal som hjälps åt i butiken. Vi har flera fantastiska karlar här men karlar hade vi nog behövt några fler, det kan vi aldrig få för många av, avslutar Gunilla Göransson.

Ann-Marie Wilsson och Gunnel Aldelius  [1/5]

Gunilla och Lasse Göransson  [2/5]

Kerstin Lundahl och Gun-Britt Bengtsson  [3/5]

Ulla-Britt Lunnevad  [4/5]

Gunnar Hansson, Bengt Bengtsson och Ulf Lundahl  [5/5]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *