Nyheter

Bråkigt på sortergården

Nyheter Polisen fick under lördagen åka till återvinningsstationen i Vaggeryd där bråk uppstått. "På grund av min felparkerade bil tog han min mobil, tryckte ner mig mot marken och tog strypgrepp på mig"

Arkivfoto

Vi har pratat med den nyinflyttade Vaggerydsbon som under lördagen fick strypgrepp mot sig då han hade parkerat sin bil vid fel plats på sortergården.

– Det var fullt med folk på sortergården när jag kom dit strax vid lunchtid i lördags. Jag parkerade vid elektroniken, då jag inte ville vara i vägen. Jag hade ett tjugotal kartonger med mig som jag skulle kasta så det skulle gå snabbt att tömma. En kille som jobbar där kom fram till mig och bad mig flytta på min bil vilket jag svarade att jag skulle göra. De säger igen ”flytta bilen” samtidigt som de tar kort på min bils registreringsnummer. Jag undrade varför han tog bild på min bil och fick till svars ”För att vi vill”. Då tyckte jag att jag hade rätt att ta en bild på han som tog kortet på min bil. En annan man som jobbar på sortergården slog till min telefon och ville inte lämna tillbaka den. Han sa att jag inte skulle få tillbaka min mobil. Hjullastarnycklarna hade lämnats på min bil, som min fru skulle flytta på, så jag tog dessa och sa att om du vill ha tillbaka nycklarna till hjullastaren så ska jag ha min mobil tillbaka. Den andre mannen började putta på mig, tryckte ner mig på marken och tog strypgrepp på mig. Min fru och en annan man som fanns på platsen kom till undsättning som tur var. Det var säkert 15–20 personer på platsen som bara stod och tittade och ingen vågade komma fram, säger killen som är nyinflyttad till kommunen.

– Hade inte mannen, som är ordningsvakt, kommit och hjälpt oss hade det slutat illa. Jag vågar inte åka dit igen. Tur jag inte hade mina barn med mig. Jag undrar också vad det är för kommun jag flyttat till, avslutar mannen som nämner att kommunen har sagt att polisen får utreda saken. 

– Vi fick telefonsamtal vid klockan 13.00 på lördagen att det uppstått bråk på sortergården. Eftersom stationen hann att stänga var det lugnt på platsen när vi kommer dit en halvtimma senare. Vår åtgärd blev medling och tillsägelse, säger Björn Öberg som är presstalesperson vid polisen.

Taggar

Dela