Nyheter

Brand i miljöhörnorna

Brand i miljöhörnorna

Nyheter Från och med den 13 februari har miljöhörnorna i Vaggeryds och Skillingaryds bibliotek tema ”branden i Vaggeryd”.  

Stående Alija Bucuk och Ken-Åke Svensson samt sittande Lo Claesson, David Högberg och Madeleine Larsson hör till dem som arbetat med miljöhörnorna.

– Det är ett spännande tema som jag tror många kommuninvånare kommer att vara intresserade av. Vi kommer att anordna två föreläsningar och ha en fotoutställning som invånarna har fått skicka in bidrag till. Vi kommer främst att lyfta Räddningstjänstens arbete med att begränsa miljöpåverkan, säger Madeleine Larsson, miljöstrateg och David Högberg, ställföreträdande räddningschef.

Branden i höstas vid återvinningsanläggningen i Vaggeryd blev en av de största bränderna i mannaminne. Under flera dagar bekämpades branden:

– Ur miljöperspektiv var det en stor händelse, bland annat för att man använde sand och gips för att täcka branden, säger Madeleine Larsson

Det verkar som att återvinningsanläggningen ska byggas upp igen även om det finns politiker som är av annan uppfattning.

David Högberg och Madeleine Larsson har varit engagerade i miljöhörnornas nya tema.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *