Nyheter

Brevlådemissionen: Det finns HOPP!

Nyheter Under veckan kommer ”Boken om HOPP” att delas ut till alla hushåll i Vaggeryds kommun. Bakom projektet står Brevlådemissionen som 2023 delade ut 460 000 exemplar i hela norra Sverige. 

  [1/7]

Boken om HOPP  [2/7]

  [3/7]

Bokutdelning planeras  [4/7]

Benni från Tyskland  [5/7]

Packning i pingstkyrkan i Vaggeryd  [6/7]

  [7/7]

Under 2024 kommer boken att delas ut i bland annat Småland och Dalsland. Brevlådemissionen samarbetar med olika frikyrkor på varje ort och till sin hjälp har de också ett 25-tal ungdomar från Tyskland som kommer hit under sitt påsklov för att hjälpa till.

Boken om HOPP innehåller Nya testamentet och personliga livsberättelser från människor som fått kraft, hjälp och vägledning i hopplösa situationer. Visionen bakom Brevlådemissionens arbete handlar om att varje kristen människa ska få sprida det glada budskapet om Jesus till sin omgivning.

– Vår tid präglas mycket av negativa nyheter om krig, ohälsa, gängkriminalitet, klimathot, mm.  Just därför ser vi det som en förmån att få vara med och sprida glada nyheter och hopp till innevånarna i Vaggeryd, säger Henrik Mjörnell som är pastor i Pingstkyrkan.

Bilder: Privat.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Brevlådemissionen: Det finns HOPP!

Vi vill att alla böckerna ska tala in i människors liv. Men om det bara skulle vara en av dem som gör det. Så är den boken värd allt.

En enda bok, som får tala in i en människas liv till förvandling och upprättelse, är värd alla böcker som slängs i soptunnan eller inte läses!

Boken är säkert jättebra och med berömvärda tankar men jag tycker det ändå är ett tveksamt företag.

Delvis ur miljösynpunkt naturligtvis. Hur många böcker tror ni inte går direkt i soporna?

Sedan tycker jag generellt inte att man ska kränga på andra vare sig varor eller åsikter utan att först fått ett ja.

Det hade varit bättre att ni som vill sprida ert budskap knackar dörr och frågar istället. Och ännu bättre: för dem som är intresserade kan ni säkert istället skicka en pdf så att de kan läsa på sin dator eller surfplatta.

Tänk om fler resonerat så här, hur mycket resurser vi kan spara.

Jadu Martin, hade folk knackat på, så hade folk stört sig på det, läggs det i lådan så störs sig folk på det. Är det inte det ena så är det det andra. Tråkigt!

Jag ser bara det positiva i att sprida hopp och inte att en ungdom sitter och dinglar med benen i bagageluckan som något negativt❤️
De måste väl få ha lite kul🤩
Om man hela tiden hittar något negativt i allt så finns det inget hopp….☀️

Jag såg när denna boken delades ut igår. Att sprida en bok om hopp är otroligt viktigt när världen ser ut som den gör. Det är tuffa tider för både gammal och ung.
Men att göra lagbrott under tiden, är det okej? Vad är man för förebild om en fin framtid om man sitter i bagageluckan med öppen lucka och utan bälte och benen hängande utanför när bilen kör. Vad är man för förebild då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *