Nyheter

Bullerbyn utemiljö ska göras klart

Nyheter I en skrivelse har barn- och utbildningsförvaltningen till tekniska nämnden önskat att utemiljön vid Bullerbyns förskola ska göras klart. ”Vi ska gräva bort det som är farligt”

Arkivfoto; Äpplen gavs i inflyttningspresent till förskolan Bullerbyn

Barn- och utbildningsförvaltningens skrivelse till tekniska lyder ”Bullerbyns förskola byggdes på samma plats som den gamla förskolan stod. Den nya förskolan är större och byggnationen är därför några meter längre in på gården. Anslutning till befintlig skolgård gjordes inte vid byggnationen på grund av årstiden och under förra sommaren hann inte fastighetsenheten med projektet.

Det finns idag en förhöjd skaderisk då markförhållandena, sandlådan, gungor med mera inte fungerar för förskolebarnen. Behovet är asfaltering och hantering av höjdskillnader i anslutande delar mot befintliga gården samt asfaltering av gång runt sandlådan/gungställning. Konstverket som byggts är inte färdigställt på grund av att markarbetet inte är klart och grillplatsens eldstad måste bytas då den är trasig. Den befintliga sandlådesargen måste bytas då den består av uppruttnad sliperskonstruktion och sandlådesand respektive stötdämpande flis måste bytas/kompletteras.

Ovanstående är tekniska förvaltningens ansvar. I samband med ovanstående kommer barn- och utbildningsförvaltningen att byta och komplettera utelekutrustning för drygt 200 000 kronor.”

– Skolan är färdigbyggd och det blev väldigt fint, men utemiljön gjordes inte klar. Förvaltningen får kika på olika alternativa utformningar för att vi ska uppfylla önskan enligt ovan. Tyvärr byggdes sandlådan av telefonstolpar med kreosot. Vi kommer snarast att gräva bort det som är farligt och tekniska kontoret ska ta fram en lösning för sandlådan vid utegården till kommande nämndmöte. Vi beslutade att lämna uppdrag till tekniska kontoret att tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen ta fram en alternativ utformning av utegård på Bullerbyns förskola till en lägre kostnad. Tekniska nämnden begär budgetmedel för utförandet nästa år, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Stenarna som blev efter byggnationen av förskolan finns kvar, fast nu inom staket. "Det kostar att flytta dom också. Det kan vara så att de behövs som fyll vid någon byggnation framöver" berättar Jerry Karlsson (L)

Taggar

Dela


6 reaktioner på Bullerbyn utemiljö ska göras klart

Stenarna där uppe ser ju verkligen inte trevligt ut, hade en privatperson valt att göra så hade det blivit böter direkt, och skulle flyttas omedelbart. Men när kommunen gör sopptippar efter sig räknas det inte av någon konstig anledning.
Gäller det en gäller det väl alla.

Man kanske kan passa på att sätta belysning eller högre staket/lås så ungdomar inte kan komma in på baksidan av gården och förstöra för barnen som går på Bullerbyn.

Är det stenarna som ligger vid femkampsområdet. Så ser det ju inte så trevligt ut att ha dessa stenar vid ett bostadsområde. Måste ju finnas bättre ställe att lägga dessa stenar.

De kalkylerar nog att det blir en isotop som inte får flyttas på grund av djurlivet som finns inuti den vackra ”installationen”. Företaget som skötte markjobbet har ett sådant upplag med sten på ”Långa Synen”. Med en kompetent hantering från kommunens sida så hade det väl varit lämpligare att avtala 0m placering där. Upplastningen var ju redan gjord och betald då. Från början var inte ens ett staket så att barn som lekte där kunde ju bli skadade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *