Nyheter

Bullerdämpande åtgärder förväntas ses över

Nyheter Tekniska nämndens yttrande till trafikverket har lämnats angående hastighetshöjningen på europavägen

Ökningen till 120 kilometer i timman på europavägen genom kommunen har nu hamnat på tekniska nämndens bord för yttrande.

– Vi svarar för hela trafikens räkning. Miljö- och näringslivet är också med i vårt svar. Vi tillstyrker det härmed informationen om att miljön kan påverkas negativt när man höjer hastighet och näringslivet kan påverkas positivt. Idag är det 120-gräns i Kronobergs län och från Gränna och uppåt. Det vore lite konstigt om vi skulle ha 110, som jag tycker det, har den bästa sträckan, hos oss. Vi försöker även påverka Trafikverket att de ska se över bullerdämpande åtgärder då bostadsbebyggelse finns utmed vägen, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

När det gäller miljö så kommer utsläppen öka när hastigheten ökas, vilket går emot både EU, Sveriges och kommunens miljömål. När det gäller buller så är det i Skillingaryds samhälle bostadsbebyggelse tätt intill E4:an, frågan till Trafikverket är om de klarar riktvärden med nya hastigheten? I Vaggeryds samhäll är det längre från E4:an till befintlig bostadsbebyggelse men intresset för Västra och Östra strand… Tekniska nämnden förväntar sig att Trafikverket ser över befintliga och eventuella framtida bullerdämpande åtgärder.

När det gäller trafiksäkerhet ökar skillnaden mellan olika fordonsslag vilket även ökar risken för olyckor.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Bullerdämpande åtgärder förväntas ses över

Väldigt många märker man på alla omkörningar när man har ställt in farthållaren
De kommer väl köra 130 sen

håller med Lars. Sedan undrar jag varför man inte nämner Vaggeryd eller Klevshult som E4:an går nästan igenom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *