Nyheter

Buskörning vållar ilska

Buskörning vållar ilska

Nyheter I Mörkebo strax utanför Skillingaryd går det fort fram på vägen, ibland för fort.

– Det måste bli ett slut på buskörning. Det finns barn, hästar och många andra som utnyttjar vägen. Ska det behöva hända en dödsolycka, frågar sig en läsare om en dikeskörning under lördagen.
Man fann en krockskadad BMW, men ingen förare var kvar. Senare framkom det vem som äger bilen och den forslades iväg på en bärgningsbil.

Uppdaterat 19 oktober: Vi har tagit bort möjligheten att kommentera mer då vi fått så många kommenterar som inte håller sig inom lagens råmärken.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Taggar

Dela


18 reaktioner på Buskörning vållar ilska

Det första inlägget var illa nog men sen blev det visst bara värre och värre! Här sitter det alltså en handfull med folk (om det inte är samma person bakom olika alias) och försvarar ett lagbrytande beteende som kan skada och döda oskyldiga människor. Det kan va ert barn eller barnbarn, er förälder eller ert syskon som drabbas. Egoismen och narcissismen är skrämmande, hur står ni ut med er själva?!

Låt boysen häva! En pojke som är ute på häv har väll aldrig skadat någon?!

Haha! Ut och häva? Akta bara så ni inte ”häver” in i någon unge som är ute och går med hunden, eller ett större träd så ni aldrig kan häva igen! Ovanstående kommentarer bevisar ju att det pågår rallyträning på grusvägar runtom i skogen. Frågan är ju bara hur bra det går när resultatet är fällda träd? Ni kanske skulle köra skogsmaskin istället?

Någon stadsbo som lärt sig sladda på tv-spel och fått sitt körkort i ett flingpaket, säkert

Någon stadsbo som lärt sig sladda på ”måste köra fort” som trodde att de va samma i verkligheten säkert

REDAKTIONEN: Snälla skriv på svenska så att vi förstår. Vi suddar det som är obegripligt. Det gäller detta inlägg och många fler.

Bara bra vibrAtioner, köra så de ryker är aldrig fel.

REDAKTIONEN: Snälla skriv på svenska så att vi förstår. Vi suddar det som är obegripligt. Det gäller detta inlägg och många fler.

Grabben ville bara lägga upp han på ställ, sånt händer! Hoppas att han lägger händerna på en Volvo istället, då hade trädet varit den enda saken som hade gått sönder! He he, ha de gott!!
//Mange

Klart det finns egna bestämmelser i Mörkebo läs bara Per-Eriks inlägg. Kanske detta var en öm tå.
Hastighet ska hållas och det är väldigt många som leker rallyförare från terminalvägen och uppåt.

Vad som är legitimt avgör ju vår lagstadga, det finns väl inga lokala bestämmelser i Mrkebo? Att ramma ett träd med sidan av bilen är väl ett rätt tydligt tecken på en viss vårdslöshet av bilföraren i fråga?

Då återstår bara polisens arbete och hitta föraren och utdela reprimander för vårdslöshet i trafiken.
Till och med jag ser sladdspåren på bilden. Men ingen skyldig kommer att hittas.

Det insända bildmaterialet får helt stå för avsändaren personligen, tillika ävensom utpekanden.

För vår del som boende 30 meter från Mörkebovägen och för egen del 58 år så har det från tid till annan inträffat att såväl äldre som yngre felbedömt väglaget och lämplig hastighet.

Resultatet av alla kända dikeskörningar har hittills varit plåtskador och skamsna miner när olycksfågeln bett om hjälp med traktor.

Första hjälpen vid så väl singelolyckor som andra olyckor är normalt enligt ABC
Andning, Blödning , Chock
Andningen brukar fungera, det hör man när det stammar lite granna och undras om det finns traktor och historiskt, före mobiltelefon, frågan om lån av telefon till anhörig/hjälp.

Blödningarna har som väl är uteblivit!

Chocken har alltid funnits hos både förare, passagerare och i bland gråvitblek förälder, kaffe är bra innan bärgningsprocedur vidtages.

Någon ytterligare domstol eller offentlig avrättning har aldrig synt behövas, händelsen och offentligenheten av passerande har varit tillräcklig.

När det gäller fordonet i fråga så har jag/vi personligen aldrig sett det på Mörkebovägen tidigare och utgår från att händelsen är en engångsföreteelse med olyckligt förlopp men lyckligt slut.

Om olyckan är framme tveka inte att kontakta, vi har i vårt hem aldrig sett det som ett alternativ att hänga ut olycksdrabbade på sociala eller lokala
medier
Vi är själva en del av de som ibland kör för fort, antingen det är dottern som blivit sjuk eller för den skulle hade bråttom till världen, eller att man i verksamheten hastigt fått kalla in hjälp, vem avgör vad som är legitimt?

Det finns unga förare, tjejer och killar, på tillväxt här i byn och på andra ställen och fler blir det förhoppningsvis.

Mörkebovägen är en del av ett populärt stråk för rekreation av många olika slag, en viss försiktighet är att påkalla av mig/oss och andra.

Familj Per-Erik Johansson i Mörkebo

Per-Erik jag vill bara uppmärksamma dig på att chock i ABC inte är den psykiska chock man kan hamna i utan den cirkulatoriska chocken man kan hamna i av exempelvis en stor innre blödning.

Kommentarsfunktionen är stängd