Nyheter

Byarums detaljplan görs om

Nyheter Nya detaljplanen som är belägen norr om Byarums bruk bör göras en fördjupning i, det anser kommunstyrelsens arbetsutskott.

Detaljplanen ovanför Byarums bruk

Anledningen är att den ”gamla” detaljplanen redan är förbi…

– Vi tar fram en ny plan för området ovanför Byarums Bruk och det behövs göras en fördjupa översiktsplan. Det handlar om infrastruktur och vi behöver tänka om när det gäller utbyggnaden av järnvägen, det så kallade ”Y;et”, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

I tjänsteskrivelsen till arbetsutskottet anges området som en stor potiential för samhällsutvecklingen i Byarum. Närheten till Vaggeryd och ett eventuellt nytt bostadsområde nordost om Hjortsjön och Logpoint i norr gör det intressant för bostäder i Byarum. Nu vill tjänstemännen titta närmare på helhetsbilden av situationen då det i Byarum finns många olika behov och utmaningar som behöver utredas. Bland annat infrastrukturfrågor, tågstopp, Y:et, planskildövergången men även bostadsområde och barnsomsorg. En fördjupning ska klargöra huvuddragen i markanvändning, kvartersstruktur och gatunätet i Byarum.

Taggar

Dela


1 reaktion på Byarums detaljplan görs om

vi gör inte om detaljplanen utan den lyfts in i arbetet med en fördjupad översiktsplan eftersom det händer mycket i Byarum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *