Nyheter

Byarums skafferi tog guld

Nyheter När svenska mästerskapen avgjordes i Jämtland i mitten av oktober fick Byarums skafferi en ordentlig framgång

Helene och Marie

Det är det nationella resurscentret Eldrimner som förmedlar stöd, kunskap och inspiration till mathantverkare som är värdar för tävlingen. Man tävlar i ett stort antal områden och Byarums skafferi tävlade i klassen dessertsås. Systrarna Helene Sjölin och Marie Nilsson från Byarum tävlade med en dessertsås gjord på jordgubbssirap och vanilj. De fick 18 poäng, en av de högsta oavsett kategori och juryns omdöme var ” sommarsmaker i en flaska, som vi vill hälla på allt”.

Avsikten med Eldrimners verksamhet, som finansieras av statliga medel ovh EU:s landsbygdsprogram, är att stimulera mathantverk och man definierar det på detta sätt:

”Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.”

Taggar

Dela


1 reaktion på Byarums skafferi tog guld

Grattis! Kul för er verkligen, ni har satt Byarum på kartan👌👌👌jättebra gjort av er⭐️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *