Nyheter

Bygg vattenledning till Tofteryd

Nyheter Här lägger (KD) förslag på hur man ska satsa på den levande landsbygden.

Arkivfoto; (KD) önskar kommunal vattenledning till Tofteryd och att detta görs tillsammans med cykelvägsbygget

Det förbereds i nuläget för att bygga en cykelväg mellan Skillingaryd och Tofteryd. I Tofteryd finns friskolan Tofthaga med cirka 40 barn inom förskolan och 80 elever i årskurs F-6, samt cirka 20 personal. De senaste åren har verksamheten på skolan vuxit och Tofteryd är för flera en attraktiv bygd att bo i. Vi tycker att det vore lämpligt att när man ändå gräver för cykelvägen samtidigt lägga ner en vattenledning. Kommunalt dricksvatten skulle innebära en långsiktig lösning för kvalitativ vattenförsörjning till Tofthagaskolan.

Samförläggning med VA i området borde vara det mest ekonomisk försvarbara för kommunen. Att vänta med detta kommer vara ett dyrt alternativ för kommunen. Fördelen med samförläggning är att totala kostnaden kan minskas.

Det finns säkerligen andra intressenter som också kan vara intresserade av detta projekt. Ett ökat befolkningsunderlag på landsbygden kräver denna typ av investeringar.

Satsa på en levande landsbygd med god vattentillförsel.

Elisabeth Blom, KD
Thomas Axelsson, KD

Taggar

Dela


1 reaktion på Bygg vattenledning till Tofteryd

Ett mycket bra förslag från KD. Men verkar inte som at lokalkännedomen finns. Hela tiden påtalas det om Tofthagaskolan men inte ett ord om att Stiftsgården Tallnäs, Tofteryds kyrka och säkert 100 bostäder kan anslutas. Verkar som att KD har snöat in sig på friskolor och vårdnadsbidrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *