Nyheter

Byggde mur utan lov – fick sanktionsavgift

Nyheter Från början var ärendet, efter ett anonymt inkommit klagomål, gällande fastigheten i Skillingaryd att man eldade rivningsmaterial. Men när förvaltningen kom till platsen blev något annat huvudärendet… 

Arkivbild på en annan mur i kommunen

Fastighetsägaren i Skillingaryd eldade rivningsmaterial och ett anonymt klagomål inkom till kommunen i slutet av april. När förvaltningen besökte platsen, samma dag, så noterades det att det fanns en mur som uppförts utan varken bygglov eller startbesked. 

– Vi hade fått in ett anonymt klagomål att man eldade rivningsmaterial. Men när vi besökte platsen så fanns där en mur som ägaren inte sökt bygglov för. Då blev det det som föranledde ärendet. Vi ger fastighetsägaren en sanktionsavgift på 3 622 kronor för att ha påbörjat en mur utan startbesked. Är det över 50 centimeter så är en mur bygglovspliktig. Exempelvis är häckar inte med i plan- och bygglagen, så att plantera en häck som växer till sig är okej. Man kan alltid söka bygglov i efterhand och då får vi ta ställning till muren, berättar Magnus Dauhn (S) ordförande i miljö- och byggnämnden. 

 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Byggde mur utan lov – fick sanktionsavgift

En häck/buske är faktiskt bygglovsansökan enligt polisen om den är upp till en meter hög.

Eller gör man skillnad på kommun till kommun?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *