Nyheter

(C) vill vänta med investering på Storgatan

Nyheter Under kommunfullmäktige medger Ulf Abrahamsson (C) att han delar (S)-sidans synpunkt att budgetfrågan inte är klar samtidigt som man investerar för framtiden. "Det borde vara en högtidsdag, men det blev det inte"

Arkivfoto; (C) vill vänta med Storgatans investeringar i Skillingaryd

– Jag får börja att säga bifall. Från hela (C) måste jag säga tyvärr, jag delar din syn Kenth. Det Gert har stått här och sagt idag och han har redogjort hur kommunen ser ut, men just att idag har vi inget klart. Det är väl en högtidsdag. Nu spänner vi våra politiska muskler men vi har ingen budget. Vi går in med 9 miljoner i minus. Vi har lämnat över den till våra politiska tjänstemän. Om Värnamo gör det får de göra det, men jag står för Vaggeryd och vad som bestäms här. Jag tror att vi gemensamt kan hitta de pengar som fattas. För våran del är effektivisering inte något som ska täcka ett underskott. För att få en bättre skola och vård för samma peng. Vi måste nog politiskt bestämma vad vi kan vara utan. Vi vill ha en diskussion om det här.

– Investeringsbudgeten som Gert redogjorde för såg det ganska mörkt ut. Jag vill säga att om nämnderna äskade oändligt. Sträck på er, vi investerar för framtiden, jag tycker det är helt fantastiskt. Vi har väldigt lite utrymme kvar i den här mandatperioden. Vad är det vi kan avvara? Vad är det som kan stå tillbaka? Storgatan i Skillingaryd kan vänta, gatan finns, men arbetet får vänta. Vi vill sänka investeringsramen med fem miljoner för att kunna användas till projekt, inte till något speciellt, säger Ulf Abrahamsson (C).

– Jag instämmer det mesta med det Ulf har sagt. Vi ville gärna att pengarna från Storgatan hade gått till våra idrottshallar istället, säger Atcha Adina (L).

Taggar

Dela


1 reaktion på (C) vill vänta med investering på Storgatan

Är det inte märkligt att det inte finns pengar till en säker väg i S- Ryd men till paviljonger i Vaggeryd som inte fyller någon funktion bara är tjusiga
De två gånger jag varit där har det bara stått mopeder där

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *