Nyheter

Carina fortsätter att leda (S)

Nyheter Under Socialdemokraterna i Jönköpings läns distriktskongress i Eksjö blev Carina Ödebrink från Vaggeryd omvald till distriktsordförande för ytterligare två år.

Carina Ödebrink talade. Pressbild

– Jag är hedrad, stolt och ödmjuk inför förtroendet att leda partidistriktet framåt, säger Carina Ödebrink.

Lördagen den 6 april arrangerade Socialdemokraterna i Jönköpings län sin distriktskongress på Stadshotellet i Eksjö. Under dagen fattade de drygt 100 ombunden bland annat beslut om att ge Carina Ödebrink, sedan i höstas riksdagsledamot från Vaggeryd, förnyat förtroende att leda distriktet som distriktsordförande.
– Jag är hedrad, stolt men också ödmjuk inför det förtroendet som visas mig genom att få leda partidistriktet i ytterligare två år, och jag ser fram emot att tillsammans med övriga medlemmar se till att stärka och utveckla vårt partidistrikt, säger distriktsordförande Carina Ödebrink.

Från Värnamo sitter Anders Jansson i distriktsstyrelsen (blev invald förra året för en tid om två år) och Kenth Williamsson från Skillingaryd blev invald som ersättare i distriktsstyrelsen.

Tomas Eneroth gästade distriktskongressen. Pressbild

Under distriktskongressen i Eksjö kretsade många diskussioner kring valet 2018 och Socialdemokraternas väg framåt för att stärka partiet.
– Det är viktigare än på länge att Socialdemokraterna blir starkare, blir tydligare i vad som skiljer oss från andra partier och blir bättre på att engagera fler människor att vilja komma med i arbetet för ökad jämlikhet och rättvisa. Det finns bara en väg och det är framåt, säger Carina Ödebrink

Utöver att välja ledamöter till distriktsstyrelsen diskuterade och fattade ombuden beslut om 13 motioner. Distriktskongressen under lördagen gästades även av infrastrukturminister Tomas Eneroth som bland annat talade om vikten att ta kampen för demokratin.

– EU-valet är ett viktigt val där mycket står på spel. För det Europa vi känner är under förändring. I land eller land försöker högerextrema partier försämra löntagares rättigheter, kvinnors rättigheter och begränsa mediefriheten. Sverige behöver ett Europa som försvarar demokratin, bekämpar klimathotet och står upp för schyssta jobb och villkor, säger Tomas Eneroth.

Taggar

Dela


1 reaktion på Carina fortsätter att leda (S)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *