Nyheter

Carina (S) är nyvald valobservatör

Nyheter Riksdagsledamoten Carin Ödebrink (S), från Vaggeryd, är en av Sveriges representanter i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Uppdraget innebär bland annat att hon kommer att vara valobservatör och arbeta för att demokrati och mänskliga rättigheter.

Från vänster Jasenko Omanovic, Carina Ödebrink, Yasmine Posio och Jackson Lee

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Vaggeryds kommun, Carina Ödebrink, har blivit vald till en av Sveriges representanter för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) som är ett säkerhetspolitiskt samarbetsorgan med 57 medlemsländer.

– Jag är väldigt stolt över att ha fått förtroendet att vara en av de riksdagsledamöter som representerar Sverige i det här samarbetet. Det här är ett viktigt samarbete för att stärka demokratin och arbetet med de mänskliga rättigheterna i Europa och jag ser fram emot att ta mig an det, säger den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink från Vaggeryd.

OSSE har som främsta uppgift att övervaka demokratiutveckling, agera konfliktförebyggande och hantera kriser. Organisationen skickar också ut valobservatörer för att granska att demokratiska val går rätt till.

– I ett läge där högerextremismen åter växer sig stark i Europa har OSSE ett viktigt arbete när det gäller att stå upp för demokratin och mänskliga rättigheter, jämställdhet och fri media och journalisters rätt att arbeta. Detta är något som vi kommer att fokusera särskilt på från den socialdemokratiska gruppen i samarbetet, säger Carin Ödebrink.

Hon var på sitt första möte med organisationen i veckan då hon deltog i OSSE:s årliga vintermöte på huvudkontoret i Wien.

Fotnot; Pressmeddelande från Socialdemokraterna

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *