Nyheter

Caroline och Arber vägleder turister under sommaren

Nyheter Mobil infopoint. Det är vad Caroline Fransson från Hok och Arber Shabani i Vaggeryd sommarjobbar med under några veckor

Caroline och Arber tar plats i den mobila soffan och vägleder turister och invånarna till våra fina smultronställe

Med sin turistinformationsprydda bil stannar Caroline och Arber till i Tallnäs. Med sig har de reklampelare med broschyrer som vägleder allt och alla i sommar. Med lätt hand blåses de flyttbara fåtöljerna upp och ungdomarna tar plats för att svara på frågor.

Vad har ni gjort under de veckor ni har sommarjobbat?

– Innan vi kom igång med att vara mobil turistvägledare har vi inventerat alla cykelställ i kommunen och vi har mätt träd, berättar Arber.

Mätt träd?

– Ja, vi har inventerat tätortsnära träden inför kommande översiktsplan. Tagit bilder, mätt omkrets med mera. Vi har väldigt mycket träd som man inte tänker på, menar duon.

Men nu har mobila infopoints  (informationsplatser) kommit igång och sommarjobbarna ska inte finnas på en fast plats utan det är precis som namnet säger, mobilt. Duon kommer, och har varit, på badplatser, centrumdelarna och där invånarna finns.

– Vi kommer också se till att fylla på material hos de fasta turistvärdarna. Vi har mycket att visa, äta kan man göra i varje ort, glass finns i caféerna och sen har vi gårdsbutikerna som är värt ett besök. Fiskekort är populära och vi hänvisar till var man kan inhandla dessa. Här finns något för alla. Sommarjobbet är mycket bättre än vad jag tänkt mig. Vi hade exempelvis inte varit vid alla sjöar i kommunen tidigare, säger Arber och Caroline medger att Rolstorpasjön var svårhittad men är väl värd ett besök då den är, enligt duon, den vackraste badstranden i kommunen.

Arber Shabani läser till byggnadsingenjör och Caroline Fransson går naturprogrammet på Fenix och siktar på juridik framöver. Men sommarjobbet i kommunen var långt mycket bättre än vad duon förväntat sig och är mycket nöjda med feriepraktiken och sommarjobbet som mobila turistvärdar.

Fotnot: Det engelska ordet infopoint betyder att det är en bemannad turistserviceplats.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *