Nyheter

Centralköket flyttar till nyrenoverade Fenix 2

Nyheter Centralköket i Skillingaryd, som lagar maten till kommunens äldreboende och eleverna i skolan, kommer att flyttas till nyrenoverade lokaler i Vaggeryd. – Vi kommer att spara 17 miljoner, säger en representant på kommunen. Texten uppdaterad

Arkivbild

Befolkningsökningen förväntas kvarstå som prognoserna tidigare aviserat och redan i år kan kommunen nå 15 000 invånare. Elevunderlaget ökar i skolan, främst F-3, och det drabbar inte bara undervisningslokalerna. Vid ett extrainsatt sammanträde i Skillingehus har man nu beslutat att flytta centralköket till Fenix 2 då kostnaderna för renovering av nuvarande centralkök vid Fågelforsskolan blir högre än vad man tidigare tänkt.

– Fenix kommer att vara nyrenoverat och blir de mest modernaste lokalerna i nuläget, dit flyttar vi centralköket tills vi har byggt ut tillagningsköken på samtliga enheter. För att klara den summan som Fenix 2 har kostat kommunen, tillsammans med inflationen, kommer vi tyvärr att vara tvungna till att dra ner på mjölken som måltidsdryck till både äldreboende och skolan. Det blir bara mjölk en dag i veckan, och det på fredagen, då vi har sett i statistiken att de flesta eleverna äter hemma. Trots höga renoveringskostnader som genererar hyran på Fenix 2, kommer vi att spara 17 miljoner kronor redan första året. 

Fler neddragning att handla lokala råvaror?

– Ja, det blir oundvikligt. Eftersom Fenix 2 har kostat invånarna många miljoner att renovera så är vi tvungna till besparingsåtgärden med måltidsdryck, menar Gotthard Åkerteg från kommunen som inte är främmande för att dra ned på fler råvaror beroende på vad slutnotan för Fenix 2 landar på. 

Åkerteg är dock, även att det blir att lyft att flytta till största tätorten med tanke på något färre mattransporter, tveksam om politikerna gjort det bästa beslutet. 

– Frågan är om lokalerna på Fenix 2 verkligen kommer att hålla måttet för ett centralkök. Historiskt har det varit en del bekymmer i lokalen. 

Texten uppdaterad; Detta var ett aprilskämt

Taggar

Dela


33 reaktioner på Centralköket flyttar till nyrenoverade Fenix 2

Och med tanke på kommunens nyinköpta smarta drönare som levererar mat med mera till gps-punkter så blir det här mycket bra för oss kommuninvånare.

Det kanske går att flytta vårdcentralen dit för de som jobbar där är vana vid mögelsporer efter kommunens misskötsel av byggnaden. Då kanske det går att använda barackerna till fler anställda på kommunkontoret.

Klokt beslut!
Helt rätt miljö för matproduktion, tänk vilken arom det blir när maten suger åt sig alla mögelsporer i byggnaden😋😉

Får medge att jag inte tänkte på dagens datum. Så mycket den här kommunen har för sig med hyrda skolbaracker, mögel i skolor, vårdcentralen som tar över farmens barackuppställning, Socialdemokrater som sitter i Moderaternas knän så är det lätt att ta miste på aprilskämt och verkligheten.

De äldre ska ha sin mjölk 7 dagar i veckan
De betalar dyra pengar för maten.

Fuskbygget Fenix borde väl de som byggde det från början stå för. Inte de äldre i alla fall.

Politiker i Vaggeryd kommun
Se nu till att inte ett nytt badhus blir samma fiasko som Fenix och Mejeriet.
Dags för er att ta ansvar

Fantastiskt klok åtgärd utav nya majoriteten i kommunen. Vad jag har hört är att så är de mer kraft i elledningarna i Vaggeryd och det är just detta som drivit fram denna lösningen. Det nya värmeugnarna kräver kraftig el men i gengäld drar de mindre ström och därmed blir denna förändring ekonomisk lönsamt. Kommunstyrelsen ordförande Gert Jonsson får faktisk en eloge för sin ide utav mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *