Nyheter

Christer öppnar upp för nya företagare

Nyheter I gamla Konsums lokaler på Jönköpingsvägen har nya entreprenörer fått möjlighet att starta verksamhet.

Fram till 1984 fanns Konsum Götafors i lokalerna. Idag ryms lokalerna av ett tiotal hyresgäster med olika inriktningar. 

– Vi har korta kontrakt för våra ”hotellgäster”, berättar Christer Carlsson som under en tid har gjort om byggnaden till ett kontorshotell där rum hyrs och gemensamma utrymmen, såsom köksdel, finns. 

– Min tanke är att ta hand om de mindre entreprenörerna. De ska våga prova att starta eget och känna sig fram. Då är det här en möjlighet, menar Christer.

Idag är alla rum bokade med olika sorters verksamheter och korta kontrakt och avtal gör att man som ny företagare vågar satsa.

Christer har byggt om "gamla Konsum Götafors" till kontorshotell. Rummen är nu fyllda med energiska entreprenörer

Boken ”Från Waggeryd till Vaggeryd del 2” av Waggeryds Museifförening;
”Efter det att konsumtionsföreningen inte fått byggnadstillstånd på Jönköpingsvägen 49 uppförde den 1958 en affär på Jönköpingsvägen 53, då det befintliga bostadshuset flyttats därifrån.

En konsumaffär fanns tidigare på Jönköpingsvägen 52 och de anställda där flyttade med hit. Det var Ingemar Rydmarker, Gunvor Pettersson, Allan Andersson, Karl-Erik Klaesson och Barbro Bertilsson. Butikscheferna för Konsum på denna plats har varit Ingemar Rydmarker, Åke Johansson och Allan Andersson. I källaren fanns kontorslokaler för lokalavdelningar av Svenska Pappersarbetarförbundet. Konsumaffären på Jönköpingsvägen 53 fanns kvar till 1984.

Efter att Konsum flyttat upp all sin verksamhet till centrala Vaggeryd har huset på Jönköpingsvägen 53 använts till flera andra verksamheter. Från 1984 till mitten av 1990-talet var det en godisbutik, Sydkonfektyr AB, Alf Fransson byggde om lokalerna så att det blev tillverkning på första våningen och försäljningsavdelning i källaren. 1988 tog en av de anställda, Per Andersson, över tillverkningsavdelningen efter att tidigare ha köpt försäljningsavdelningen. 1996 köptes fastigheten av Bengt Petersson och Hanne Olsen. De startade reparationsverkstad och även försäljning av bilar. 1998 köpte Morgan Johansson fastigheten och startade Jojjas Bildelar AB. I källaren blev det en frisersalong, Hårstudion Ulrika.

2017 gjorde Christer Carlsson om ”Konsumhuset” till kontorslokaler för uthyrning.”

Taggar

Dela


3 reaktioner på Christer öppnar upp för nya företagare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *