Nyheter

Classic Motor – största arrangemanget i klubbens historia

Nyheter Götaströms Fordonshistoriska Klubb firar 25 år och det kommer att firas med stort arrangemang på travbanan i Vaggeryd

Foto; Privatbild

– Egentligen var det när vi hade riksettanrallyt för flera år sedan då vi träffade Robert på Classic Motor som bor i Stockaryd. Jag puffade på att de inte haft något arrangemang här runtomkring. Det finns i Ånnaboda och Tjolöholm, med bilutställning, stor bilträff, entusiastfordon, många klubbar som kommer dit och ställer ut, säger Christer Malmborg, ordförande för Götaströms Fordonshistoriska klubb.

Ånnaboda har sedan dess lagt ner och där lämnades ett ”tomt gap” i kalendern…

– Nu har de funderat klart och återkommit till oss. Vi lägger det samma helg som Smålandsrundan varit, vi tryckte på en del och de hakade på. Vi tog kontakt med travsällskapet och de tyckte det skulle vara kul med ett stort arrangemang. Vi är väldigt glada över att få använda travbanan där de varit mycket tillmötesgående, säger Ewald Ekman.

I maj kommer det att vara Nordens största träff på Vaggeryds travbana. 

– Vi kommer att satsa på en megaloppis samtidigt, samlarmarknad, retro och vi kommer även med drifting, avrundar Christer Malmborg.

Smålandsrundan har tidigare arrangerats på Slätten i Skillingaryd men kommer nästa år att ha start- och målplats vid travbanan i Vaggeryd.

I klubbtidningen ”Navet” finns att läsa;

”Med anledning av problem med att hyra Slätten har vi i styrelsen diskuterat att flytta Fordonsentusiasternas dag till travbanan istället. Där finns allt som vi behöver. Det har också visat sig att de kan hyra ut anläggningen till oss den 23 maj. För några år sedan hade vi kontakt med Classic Motor för att höra om de var intresserade att ordna något ihop med oss här i kommunen men de nappade inte riktigt då…

Men så plötsligt, mitt under detta resonemang hörde Classic Motor av sig och undrade om vi fortfarande var intresserade av ett samarbete med dom. Timingen kunde inte vara bättre. Nu har riktlinjer lagts upp och möte har vi haft med ansvariga på travet. Beslut har fattats att hyra hela anläggningen. Classic Motor kommer att vara medarrangör, och med deras muskler får vi hjälp att nå ut med budskapet i hela Norden. I detta event är tänkt att bli; Smålandsrundan, Veteranmarknad, Mopeder, MC, Traktorer, A-traktor, Träff med Entusiastfordon, Loppis, Retro, samlarmarknad samt diverse attraktioner. Förhoppningen är att det här ska bli ett trevlig arrangemang för hela familjen. Kanske blir ”Götaström Classic Motor” ett årligt återkommande evenemang, rentav ett av de största i Sverige?”

Taggar

7 reaktioner på Classic Motor – största arrangemanget i klubbens historia

Den 22/2 startades en ny Facebookgrupp upp som uppdateras med aktuella nyheter om träffevenemanget som anordnas av GFHK Götaström.
Till denna gruppsida anslöt sig 190 personer under en vecka och blev mycket populär att följa.
Den som har intresse av detta kan klicka sig in via denna länk:https://www.facebook.com/groups/2621124708165044/
Välkommen till gruppen du också, med Med vänlig hälsning från klubben.

Grattis till Götaströms Fordonshistoriska klubb och samarbetet med Classic Motor.
Håller med om att denna träff på Travbanan den 23 maj blir den största i Norden. Travbanan blir den perfekta platsen för ett stort och trevligt arrangemang och detta i bra samarbete med Travsällskapet – lycka till med allt!
Förstår att Götaströms Fordonhistoriska klubb tröttnat på de ökade problemen och strul med Militär/Fortverk vid arrangemang på Slätten!

Äntligen! Har tyckt att travbanan är utmärkt till detta, bara göra som i Tingsryd. Ser fram mot detta och ett mål att få klart grejerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *