Nyheter

Coronafika i Vaggeryd

Nyheter För att fortsätta träffas över en kopp morgonkaffe har några Vaggerydsbor infört coronafika på torget

Kaffe med tjat

Det var den trogne fikagästen Lennart ”Charlie” Karlsson som började längta efter såväl morgonfika som umgänge med kamraterna. De är ett gäng som träffas i princip varje morgon på Ritz och hittar alltid något de är oense om och debatterar med hjärtats lust.

Efter coronautbrottet har det varit något glesare så därför skickade ”Charlie” ut en inbjudan till att mötas under glastaket på torget i Vaggeryd och njuta av kaffe med tjat på armlängds avstånd. Personalen på Ritz tog upp bordsbeställning och levererade det som önskades. När undertecknad var där pågick diskussionen för fullt. Föga förvånande var det coronautbrottet i sig som stöttes och blöttes utan att man hittade en gemensam ståndpunkt.

De hade tur med vädret och med de prognoser som finns för resten av veckan lär det bli fler och fler som söker sig till torget i Vaggeryd för sitt morgonfika och inte minst kunna munhuggas under vänskapliga former.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Coronafika i Vaggeryd

Tur att det inte är Rumänien vi lever i för då hade dessa fått upp till 15 års fängelse för detta!

Och håller med föregående talare
”Armlängds avstånd” räcker inte!

Folkhälsomyndigheten HAR uppmanat till 1-2 meters avstånd som gäller, Folk som är sjuka oavsett sjukdom, folk i riskgrupper och de äldre ska hålla sig hemma!

”Covid-19 smittar framför allt när någon som har sjukdomen hostar eller nyser. Droppar med viruset kan då färdas genom luften och nå en person i närheten. Oftast handlar det om NÅGON eller NÅGRA METERS avstånd. ”

”Armlängds avstånd” räcker inte! Stanna hemma!

Så sant Vaggeryds kommun,men kan inte se att dom håller avstånd,och skulle inte 70+ stanna hemma,och undvika samling.??
Det kanske inte gäller för Vaggeryd??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *