Nyheter

Coronaviruset i dag fredag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fler vårdas på länets sjukhus. Uppdaterat kl. 13.55

• Nationellt – internationellt
I dag höll socialminister Lena Hallengren och kulturminister Amanda Lind pressträff tillsammans med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson. På pressträffen meddelade regeringen att begränsningen på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ligger fast.

Den 29 september meddelade regeringen att de planerade för ett ytterligare undantag i förbudsförordningen gällande arrangemang. Beslutet skulle fattas den 8 oktober, om smittläget tillät det. Undantaget skulle möjliggöra för sådana arrangemang med upp till 500 deltagare där publiken sitter med ett avstånd om en meter från varandra. Regeringen planerar fortfarande att fatta beslutet, men det har nu skjutits fram med anledning av den ökande smittspridningen.

På pressträffen meddelades även att Folkhälsomyndigheten har tagit fram förslag om tillfälliga lokala skärpningar av allmänna råd. Exempel på lokala skärpningar kan handla om att personer som bor i ett visst område ska undvika kollektivtrafik, avstå från att resa, avstå från att besöka någon i en riskgrupp eller avstå från att besöka restauranger.

• Regionalt
I Jönköpings län noteras från sjukhusen åtta vårdande (sju i går). Ingen person intensivvårdas, har avlidit eller skrivits ut från länets sjukhus senaste dygnet.

• Lokalt
Totalt har 151 (vid tidigare uppdatering 144) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 497 (vid tidigare uppdatering 451) i Värnamo kommun.

Vaggeryds kommun meddelar idag, torsdag, att ingen smitta finns inom socialförvaltningens verksamhet.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronaviruset i dag fredag…

Varför står det Vaggeryds kommun meddelar idag, torsdag, att ingen smitta finns inom socialförvaltningens verksamhet? det finns väl fler förvaltningar i vaggeryds kommun än socialförvaltningen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *