Nyheter

Coronaviruset i dag onsdag… tillåter att resa till Norge och Danmark

Nyheter Om coronaviruset i dag: Antal vårdade i länet ökar. Uppdaterat kl. 15.40

• Nationellt – internationellt
I Sverige noteras i dag 5 730 avlidna (5 702 i går) och 2 511 (2 506) intensivvårdas.
Från torsdag 30 juli avråder UD inte längre från resor till Danmark, Norge, Schweiz och Tjeckien.  UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Andorra, Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Monaco, Luxemburg, Polen, Portugal, San Marino, Spanien, Tyskland, Ungern och Vatikanstaten.
För övriga länder inom EU, EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 12 augusti 2020.

Övriga länder

UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till övriga länder – utanför EU, EES, Schengen och Storbritannien – till och med den 31 augusti 2020. Detta beslut gäller alltjämt.

• Regionalt
På regionens sjukhus vårdas 18 personer mot 17 i går. Tre personer är kvar på intensivvården. Ingen har skrivits ut senaste dygnet.
I Kronobergs län har en person avlidit och därmed är siffran nu 99. Fem personer vårdas på sjukhus, ingen av dem på intensivvård.

• Lokalt
I Vaggeryds kommun finns inte längre några med coronaviruset inom socialförvaltningens område. Totalt har 126 bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 300 i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronaviruset i dag onsdag… tillåter att resa till Norge och Danmark

Det är bara Skåne. Blekinge länsbor som är än så länge välkomna in till Danmark – resten får vända i tullen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *