Nyheter

Coronaviruset i dag söndag – 3 nya dödsfall i länet

Nyheter Om coronaviruset i dag: Inställda möten och nya dödsfall

• Nationellt – internationellt

Det senaste dygnet har 756 personer avlidit till följd av coronaviruset i Italien. Det är andra dagen i rad med en minskning av antalet dödsfall.

3 700 sjukdomsfall är rapporterade över hela landet i dag klockan 14.00 av Folkhälsomyndigheten. 186 män och 69 kvinnor intensivvårdas. 110 personer har avlidit, 67 män och 43 kvinnor.

Moderaterna vill ha masstestning av den svenska befolkningen om de har coronaviruset eller inte
102 personer totalt har avlidit i landet med anledning av coronavirus och 3 447 personer är smittade. 176 män och 63 kvinnor intensivvårdas.
Inga sammankomster som samlar fler än 50 personer får hållas. Därmed blir det inte tillåtet med publik vid exempelvis fotbollsmatcher.

• Regionalt
Tre nya dödsfall kopplade till corona rapporteras i länet – en man kring 30 år och två äldre personer. Totalt har nu sex personer med coronoaviruset avlidit i Jönköpings län. 103 sjukdomsfall rapporteras i länet i dag. 24 patienter får idag söndag 29 mars sjukhusvård i Jönköpings län på grund av covid-19. Sju av patienterna får intensivvård. (12.50)
Antalet bekräftat smittade personer i Jönköpings län är 79 personer. Tjugo av dem behöver sjukhusvård, varav sex på intensivvårdskliniken. Tre personer har avlidit. Värnamo och Eksjö sjukhus öppnas också för att vårda smittade patienter. Totalt är 848 personer i länet testats. Personer med gott allmäntillstånd som får symtom på coronasmitta testas inte, utan råds att isolera sig.

• Lokalt
Bland möten som ställts in framöver märks Skillingaryds Intresseförening och Samlarklubben Skilling i Skillingaryd. Vaggeryds SOK har ställs in vårens alla tipspromenader.  Skillingaryds FK har sina tipspromenader på söndagar men har ställt in serveringen. Historiska Sällskapet Gamla Wernamo ligger också lågt med möten framöver som det planerade Öppet hus i nästa vecka.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *