Nyheter

Coronaviruset i dag söndag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: UD avråder från utlandsresor och inställda möten som hos PRO (uppdaterad 17.14)

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Sverige kommer inte att stänga sina gränser som många andra grannländer gjort. Det meddelade statsminister Stefan Löfven  vid en extrainsatt presskonferens i SVT i eftermiddag.  Vid sin sida hade Löfven representanter från Socialstyrelsen, MSB och folkhälsomyndigheten. Alla medverkande menade på att beredskapen var god och manade till god hygien

Flera föreningar har ställt in sina möten. Bland dem märks PRO i Skillingaryd måndag 16 mars.

PRO Värnamo ställer in sina evenemang under mars månad.
– Det gäller det sedvanliga månadsmötet samt dansen på Exposkolan. Motiveringen är att äldre är en särskild utsatt grupp för coronasmittan och alla är tyvärr inte lika noga med handhygien och försiktighet i sociala kontakter. Mindre grupper och studiecirklar låter m de olika ledarna bestämma vad som är bäst för gruppen, säger Eva Nilsson, månadens ordförande i PRO.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

2 reaktioner på Coronaviruset i dag söndag…

Bra att ni tar bort faktalösa rykten. Sådana kan skapa panik och sånt ska vi inte ha i bygden!

SPF mina cirklar i litteratur och Östergötland är inställda. Den om att sälja på nätet som skulle börja på måndag hann aldrig starta. Nya direktiv efter påsk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *