Nyheter

Cykelfesten lockade…

Nyheter Lite sent omsider presenterar vi lite kring cykelfesten i Skillingaryd.

Det var för en vecka sedan det arrangerades en cykelfest. Numera finns det en enda, tidigare har det varit två i Skillingaryd. Vaggeryd har för övrigt också en cykelfest.

Vi stötte på Johanna och Jörgen Malmklint nedför Källeliden och direkt stod det klart: I dag är det cykelfesten för Jörgen på cykel är inte så vanligt förekommande.

De stannade till hos Li och Christer Oscarsson vid Källeliden dit även Mimmie Larsson och Sebastian Quarfordt hade kommit. Li hade fixat den första måltiden och efter en fin samvaro gav sig de tre paren ut till nya adresser i samhället. och som avslutning en gemensamt fest på Järnvägshotellet.

Cykelfesten går till ungefär så här: Samling på en bestämd plats för lite förfest. Alla får kuvert där det anges turordningen vilka man ska besöka för mat och trevnad. Sedan växlar man för nästa maträtt. En gång under dagen står man själv som värdpar för två andra par. Alla har i förväg fått veta vilka maträtt man ska förbereda men vilka man ska får besök av eller besöka vet man inte förrän under festen.

Man har haft cykelfest ända sedan 1990 och årets upplaga var nummer 29 i ordningen.

Nästa år är för övrigt familjerna Oscarsson och Malmklint värdpar för hela cykelfesten.

Sebastian, Mimmie, Jörgen, Johanna, Christer och Li samlades för eftermdidagens första maträtt  [1/3]

Li Oscarsson hade fixat något med svamp...  [2/3]

Här är det cykelfest!  [3/3]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *