Nyheter

Cykelsektionen arrangerar hemmavasan

Nyheter En liten ”nätt” tur på cykel runt i vår landsbygd arrangeras imorgon när stora cykelvasan i Mora blev inställd. Elit eller motionär. Alla är välkomna till hemmavasan

Arkivfoto

Cykelvasan skulle egentligen arrangeras i helgen men i rådande läge gör cyklisterna den på hemmaplan istället. Peter Bergström, ansvarig för cykelsektionen i Skillingaryds FK, berättar mer;

– Det finns möjlighet att anmäla sig till hemmavasan om man vill ha ett Vasalopp registrerat. Då får man en app där man ska registrera sina 94 kilometer på cykel. Vi har gjort en egen bansträckning som finns möjlig att cykla på imorgon, berättar Peter.

Grönelund är utgångspunkten och här kommer man också att varva och det finns möjlighet att fylla på sina vattenflaskor.

– Man får cykla hemmavasan från imorgon och till nästa lördag. Vi har imorgon bitti märkt ut banan som utgår från Grönelund. Tre varv på den så är 94 kilometer gjord. Alla har sina egna lopp och man får cykla ett varv om man vill också förstås.

– De som vill cykla tillsammans och ha draghjälp kommer att starta klockan 09 imorgon och vi kommer att plocka ner skyltarna under sen eftermiddag så det är valfri tid att starta, menar Peter.

Vad är det för bana ni har gjort?

– Ingen svår teknisk bana men den mäter lite över 3,1 mil. Vi startar på Grönelund och vidare ut till Stenvadet, upp till Högabråten och ut till Björnaryd, ner Molund, sedan över till Rosenberg och ner till järnvägen. Under E4:an cyklar vi och sedan kommer man över Lagan och kör Strandvägen norrut till man kommer till lägret och man rundar golfbanan. Cykelvägen tar vi tillbaka och över Båramoområdet och sedan att man ansluter till 7,5 spåret på Grönelund och därefter in mot klubbstugan och varva och dricka.

22 stycken har anmält sig och cykelsektionen tror att det kan bli upp mot ett 40-tal som kommer imorgon.

– Man kan cykla ändå utan att anmäla sig till cykelvasan och man får cykla valfritt antal varv. Vi har ingen tidtagning utan tillhandahåller bansträckning bara. Ingen servering utan man tar med sig själv dryck och fika om man vill.  En del har provat banan redan och de snabbaste har cyklat på 58 minuter för ett varv och de håller ungefär 30 kilometer i timmen. I min klass, där jag cyklar kanske behöver, för tre varv, närmare fem timmar. De yngsta som ska cykla är 13 år och är man junior cyklar man halva banan, avrundar Peter Bergström.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *