Nyheter

Många cyklar ”lånas” på helgerna

Nyheter Under helgen som gick var det ett större antal cykelstölder än normalt

Arkivbild, har inget med artikeln att göra

Enligt människor som vi har pratat med är det ett gäng som håller till i trakterna av järnvägsstationen, torget och Fågelforsskolan i Skillingaryd som man sett cykla omkring, fast inte på samma cykel hela tiden.

I fredags natt försvann det ett antal cyklar från Vaggeryd som hittades i Skillingaryd efter en inte alltför avancerad spaning. Problemet med cykelstölderna har accelererat under sommarlovet när aktiviteter ligger nere och satsningen ”Vuxna på stan” har semester. Det är möjligen en något lägre polisiär närvaro som gör att många vågar sig på att, som de tycker, låna en cykel för att ta sig hem till Skillingaryd eller till Vaggeryd beroende på var man bor.

Ytterligare en orsak kan finnas i den varma sommaren som gör att fler är ute längre på kvällar och nätter och någon kollektivtrafik finns inte som alternativ och då lockas det att stjäla en cykel.

Enligt dem vi pratat med är det oroväckande att man ser så lätt på att stjäla en cykel, många ser det som ett lån utan att inse att ett lån görs med ägarens goda minne och att den återlämnas. Det finns också en risk för ett fortsatt kriminellt beteende om det inte blir några konsekvenser av de handlingar som man gör.

Taggar

9 reaktioner på Många cyklar ”lånas” på helgerna

Vadå ? Det ska väl inte var legalt att sno en cykel för skojs skull det är inte kul att bli av med en cykel det är inga billiga grejer

Det hjälper inte att låsa dom så länge det finns cyckel tjuvar här i komunen som säljer dom på blocket o övriga sajter 😡

Jag tycker man kan se det som väldigt allvarligt att en ny generation inte fått lära sig skilja på mitt och ditt. Snart vill dom åka bil hem, och ha någon stans att bo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *